VYŠKOV / Předvoj amerického vojenského konvoje Danube Ride – Dunajská jízda, který projíždí Českou republikou, vyrazil ve čtvrtek 10. září na další cestu s několika hodinovým zpožděním.

Z Vyškova měli původně vojáci vyjet již v 06 hodin ráno. Do Vyškovských kasáren ale přibližně 60-ti členná jednotka vojáků dorazila až v noci a musela si tedy odpočinout, informoval o tom na svém webu Český rozhlas (ČRo).

Předvoj amerického konvoje pojede po dálnici D1 a D2 ve směru na Lanžhot. Vojáci do Vyškova dorazili až po půl druhé ráno. Cesta z Prahy jim tak trvala více než sedm hodin. Zhruba 60-ti členná jednotka má připravit zázemí pro hlavní část tzv. Dunajské jízdy, která Českém projde v neděli 13. září.

Kasárna ve Vyškově poskytli Američanům základní zázemí. „Zajišťujeme parkování vozidel, dotankování a samozřejmě ubytování a stravování,“ potvrdila mluvčí vojenského areálu ve Vyškově Monika Nováková.

„Trasy my jako velitelství výcviku neřešíme, řešíme hlavně logistické zázemí. Ale měli by se pohybovat směrem na Lanžhot,“ dodala mluvčí Nováková.

Druhá část amerického konvoje Danube Ride se podle Českého rozhlasu (ČRo) vrací z pražské Ruzyně na svou základnu v Německu.

Komentáře