Sdílejte
Záchranná služba, MS Kraje ilustrační foto. Autor: ZZS MsK (archiv web)

Bruntálsko – Posádky krajské záchranky zasahovaly ve čtvrtek 12. dubna, večer u tragické dopravní nehody na Bruntálsku. Ve dvaadvacet hodin byl operátorům záchranné služby na tísňové lince 155 oznámen střet vozidel na silnici mezi Bruntálem a Valšovem. Na místo události ihned vyjela bruntálská posádka rychlé lékařské pomoci a vzlétl také ostravský vrtulník Letecké záchranné služby. Informoval o tom dnes krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Žena, jejíž totožnost záchranáři v době zásahu neznali, utrpěla poranění neslučitelná se životem a bezprostředně po nehodě jim podlehla.

U další, třiadvacetileté ženy, zjistili zasahující lékaři mnohočetná vážná poranění v oblasti trupu, horních i dolních končetin. Byla ošetřena v rámci přednemocniční neodkladné péče a vrtulníkem poté transportována na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ upřesnil Humpl.


ČTĚTE TAKÉ: Vážná nehoda motocyklisty na Frýdecko-Místecku zaměstnala pozemní i letecké záchranáře


Šedesátiletý muž s drobným poraněním byl ošetřen na místě události, jeho přeprava do nemocnice nebyla nutná,“ doplnil k události mluvčí záchranné služby.

Okolnosti nehody jsou nyní, v šetření Policie ČR.

-jb, (red)

 

Komentáře