Sdílejte

Kolínsko – Zdravotnická záchranná služba, hasiči i policisté, ti všichni dnes museli zasahovat u vážné dopravní nehody linkového autobusu a dodávky, ke které došlo na Kolínsku. Nehoda si vyžádala zranění několika osob.

V pondělí 9. dubna, asi tři minuty po půl sedmé přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě linkového autobusu a dodávky, na silnici číslo 12 u Vrbčan na Kolínsku. Uvedl k nehodě Petr Svoboda  z HZS Středočeského kraje.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že obě vozidla se nacházejí mimo komunikaci. V dodávce byl zaklíněný řidič, kterého hasiči vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení, současně byl ošetřen i lehce zraněný spolujezdec.


ČTĚTE TAKÉ: V ostravských Hulvákách vyprošťovali hasiči havarované vozidlo z tramvajových kolejí


V autobuse cestovalo celkem dvanáct osob včetně řidiče, který společně s jednou z cestujících utrpěl lehčí zranění. Oba byli na místě ošetřeni posádkami zdravotnické záchranné služby a poté převezeni do kolínské nemocnice.

Nejvážněji zraněný řidič dodávky byl následně přenesen k vrtulníku letecké záchranné služby, kterým byl transportován do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Hasiči dále zajistili místo nehody, udělali na vozidlech protipožární opatření a zasypali na vozovce uniklé provozní náplně,“ upřesnil Svoboda.

VIDEO: Dopravní nehoda dodávky a linkového autobusu

Dopravce z Kolína vyslal k nehodě náhradní autobus, většina cestujících si však zajistila odvoz přes rodinné příslušníky. Po celou dobu zásahu byl provoz v místě nehody řízen kyvadlově. Co bylo příčinou nehody, je předmětem dalšího vyšetřování Policie ČR,“ doplnil Petr Svoboda  z HZS Středočeského kraje.

-sim, (red.)

Komentáře