#LZS Ostrava
Letecká záchranná služba, ilustrační foto. Autor: archiv ZZS Moravskoslezského kraje

Frýdecko-Místecko – Krajští záchranáři z Moravskoslezské záchranky museli spolu se svými kolegy z ostravské Letecké záchranné služby zasahovat v sobotu 12. ledna, u vážného pracovního úrazu v obci Bruzovice na Frýdecko-Místecku, kde se muž při práci zřítil asi z šesti metrové výšky. Při pádu se ošklivě zranil.

O události a následné záchranné akci dnes informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že na místo události vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy a okamžitě vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci.

Třicetiletý muž spadl při práci na stavbě z výšky okolo šesti metrů. Po dopadu zůstal při vědomí, utrpěl však vážná poranění,“ uvedl Humpl. 

ČTĚTE TAKÉ

Zasahující lékař u něj při prvotním vyšetření zjistil poranění hrudníku, páteře a vyslovil podezření také na poranění pánve. „Postiženému byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a poté jej posádka leteckých záchranářů transportovala vrtulníkem na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil k události mluvčí záchranářů.

jb, (-red.)

Komentáře