Baby box, ilustrační foto. Autor: archiv redakce / J.B. (2018)
BabyBox-text / @zpravyextra

Turnov – Mobil mě upozornil na otevření turnovské „bedýnky,“ ve 13:24 hodin, za chvilku už jsem na displeji svého mobilního telefonu uviděl obrázek děťátka oblečeného do modré zimní kombinézy, růžové mikiny a bílé čepičky. Vlídný primář Jaroslav Frömel mě informoval, že děťátko je holčička, na první pohled zdravá, zřejmě narozená v nemocnici. O události dnes informoval osobně redakci serveru #zpravyextra.cz zakladatel babyboxu v České republice pan Ludvík Hess.

Holčičku jsem pojmenoval Světlana po půvabné moderátorce České televize Světlaně Witowské, které jsem při nedávném rozhovoru v „Události, komentáře“ slíbil, že další holčičku odloženou do babyboxu pojmenuji Světlana,“ doplnil Ludvík Hess.

Světlana je 179. děťátkem celkem, 17. letošním a prvním turnovským. Skóre holky versus kluci zvýšila na 104:75.

Turnovský babybox jsem otvíral 12. srpna roku 2015 s tehdejším ředitelem nemocnice Luďkem Nečesaným, který je babyboxový ředitel – otevřel jich se mnou celkem pět!“ doplnil zakladatel babyboxu Ludvík Hess.

Ať žije malá Světlana! Ať žije Světlana Witowská! Babydědek Lu.

sim, (red.)

Komentáře
Předchozí článekŠestačtyřicetiletá žena se v Opavě zřítila ze sedmého patra domu, na místě zemřela
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.