Evropský den bez aut. Foto: Jiří Hausner / redakce #zpravyextra.cz

Uherské Hradiště – V Uherském Hradišti na Masarykově náměstí a přilehlém okolí se konala 21. září akce pro děti dospělé se jménem „Evropský den bez aut.“ Akci pořádalo středisko volného času „Klubko,“ ze Starého Města, ve spolupráci městem Uherské Hradiště.

Do letošního dne „bez aut“ se taky zapojila městská policie z Uherského Hradiště, která umožnila prohlídku služebních vozidel a své techniky.

Žáci z místní střední Zdravotnické školy ukazovali zájemcům, jak se provádí první pomoc, při záchraně života. Děti i jejich rodiče si mohli vyzkoušet nepřímou masáž srdce a dýchání z úst do úst.

BESIP přednášel o prevenci bezpečnosti. Děti plnily testy dopravní výchovy. Členky přírodního parku Rochus přednášely o historii dopravních prostředků.

U stánku sběrných surovin Kovostel, se konala přednáška o odpadech a třídění odpadu. Když správně zúčastnění odpověděli na pokládané otázky, dostali za odměnu balónky a pamětní odznaky.

Děti měli také možnost si vyzkoušet chůzi s takzvanými „alkoholickými brýlemi,“ aby si navodili stav opilosti a měli tak reálnou možnost si na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je být pod vlivem alkoholu či omamných látek.

Profesionální hasiči z Uherského Hradiště předvedli dramatické ukázky z vyprošťovaní osob z havarovaného auta a následně si návštěvníci akce mohli prohlédnout hasičské vozidlo, techniku a  zásahové hasičské vybavení.

FOTOGALERIE: Evropský den bez aut

Na akci nechyběly ani stánky Přírodovědného centra Trnka z Uherského Hradiště, Žabka centrum ekologické výchovy a další. Pro mlsné jazýčky, byl stánek čerstvými lázeňskými oplatky a pro dospělé káva nebo lahodná medovina.

 Jiří Hausner,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekPremiér Andrej Babiš jednal v Salcburku s evropskými státníky o migraci a brexitu
Další článekV Brně se ztratila devítiletá holčina, domů ji doprovodili muži zákona
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.