Sdílejte
Dmitriy Vinogradov
Ruští vojáci v Sýrii ukázali, že jsou hrdinové. Zdroj: © Sputnik/ Dmitriy Vinogradov

Sýrie / Rusko – Pilot sestřeleného v Sýrii Su-25 Roman Filipov byl navržen na vyznamenání Hrdina Ruska posmrtně. V přenosu rádia Sputnik vojenský pilot Oleg Glazunov podotkl, že ruští vojáci umírají jako opravdoví hrdinové věrní vojenské povinnosti a přísaze.

Pilot v Sýrii sestřeleného Su-25 major Roman Filipov byl navržen na vyznamenání Hrdina Ruska posmrtně, oznámili v Ministerstvu obrany.

V resortu zdůraznili, že důstojník se až do posledního okamžiku snažil udržet letadlo ve vzduchu a stihl předat velení zprávu o tom, že byl napaden raketou.

Po katapultování v okolí obce Tell-Debes, která je pod kontrolou teroristů, major Roman Filipov, do posledních okamžiků života vedl nerovnou bitvu s teroristy,“ řekli na ministerstvu obrany.

Když teroristé obklíčili Filipova, těžce raněný důstojník spáchal sebevraždu granátem.

Ve vysílání rádia Sputnik expert Asociace vojenských politologů, docent katedry politologie a sociologie Plechanovovy ruské ekonomické univerzity Oleg Glazunov uvedl, že ruští vojáci bojují a umírají jako skuteční hrdinové.

Rusové se nevzdávají do zajetí — to dokázali naši vojáci a důstojníci. Není to poprvé, kdy spáchají sebevraždu granáty, není to poprvé, kdy jdou na bojové úkoly, i když vědí, že jsou v ohrožení. To není poprvé, kdy bojujeme — v Afghánistánu byli naši hrdinové, a teď v Sýrii ruští vojáci ukazuji, že jsou jedni z nejlepších na světě a jsou schopni plnit bojové úkoly v jakékoliv části světa. A jsou schopni umírat jako opravdoví hrdinové, věrní své vojenské povinnosti a přísaze. Věčná jim sláva,“ řekl Oleg Glazunov.


PSALI JSME:  Základny USA v Sýrii: nic není tak, jak se zdá


@ cz.sputniknews.com
(red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekZkoumání zralosti vajíček pomůže neplodným
Další článekFakový boj proti fakovým zprávám. A navíc na úkor českých daňových poplatníků
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.