Předpověď počasí v regionech ČR. Podzim... Foto: Jiří Hausner / redakce #zpravyextra.cz

Česko – Českou republiku z neděle na pondělí zasypal první letošní sníh. Počasí znepříjemnilo dopravu řidičům, jak na horách, tak i v nížinách. Ještě zítra napadne sníh v nížinách a potom opět zmizí.

V horských oblastech by sníh měl padat i další dny. V nížinách hrozí náledí a ledovka. Znepříjemní to situaci nejen lidem i ptákům a ostatním živočichům, kteří budou mít problém najít v těchto chladných dnech potravu. Bylo by vhodné ptákům nejen jim pomoc, přikrmováním, a  do krmítka jím dávat potravu. Jakou to najdete na stránkách nějaké místní či státní ornitologické společnosti.

Pondělí bude zataženo a oblačno přechodně polojasno. Zpočátku v Čechách místy i jinde ojediněle slabé sněžení a to hlavně na horách a v horských oblastech  republiky. Pod 300m přechodně i srážky smíšené. Pozor! Večer se může tvořit náledí. Nejvyšší teploty budou -3 až+3°C a na horách nad 1000m kolem -4°C. Mírný východní, až severovýchodní vítr 3 až 7m/s.

V noci na úterý bude zataženo až oblačno. Ojediněle na jihozápadu a jihu slabé sněžení. Nejnižší teploty budou +1 až -3°C. Ojediněle se opět může tvořit náledí. Mírný východní vítr 3 až7m/s na jihozápadě postupně místy nárazy kolem 15m/s.

Úterý bude zataženo až oblačno. Na jihozápadě postupně od jihu na většině území občasné sněžení. Postupně v polohách pod 300m a odpoledne a večer na Moravě a ve Slezsku i pod 1000m, budou srážky postupně smíšené nebo dešťové. Na severovýchodě ojediněle srážky mrznoucí. Večer ojediněle srážky mrznoucí. Večer se může ojediněle tvořit náledí. Přes den bude teplota 0až +4°C na horách nad 1000m kolem -2°C. Mírný východní až severovýchodní vítr 3 až 7m/s. Na jihozápadě území čerstvý východní a jihovýchodní vítr 5 až 9m/s místy z nárazy kolem 15m/s. Na horách kolem 20m/s. Vítr odpoledne a večer bude slábnout.

Středu bude zataženo místy slabé sněžení nebo mrholení. Na severovýchodě a ráno i jinde ojediněle mrznoucí srážky. Ojediněle se budou tvořit mlhy, zpočátku i mrznoucí. V noci budou teploty +2 až -2°C. Přes den vystoupí teploty na 1 až 5°C. Na severovýchodě -1 až +2°C. Mírný východní a severovýchodní vítr 2 až 6m/s.

Čtvrtek bude zataženo až oblačno, místy mrholení. V noci a ráno ojediněle mrznoucí. V noci teploty klesnou na +2 až -2°C. Přes den bude +2 až 6°C na severovýchodě 0 až +3°C. Mírný východní a jihovýchodní vítr 2 až 5m/s.

Pátek bude zataženo nízkou oblačností, místy mlhy ojediněle mrholení, v noci a ráno mrznoucí. Na horách a v horských oblastech republiky občas polojasno. V noci bude +2 až -2°C. Přes den bude 2 až 6°C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5m/s.

Jiří Hausner,
(-red.)

Komentáře
Předchozí článekDva muži se vážně popálili v Ostravě při explozi barelu s chemickou látkou
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.