Nemocnice v Chebu, ilustrační foto. Zdroj: #kkn.cz

Cheb – Už jen rok a pacienti se dočkají dokončení modernizace chebské nemocnice. V současné době se pracuje na rekonstrukci pavilonu A, který by měl začít fungovat již koncem tohoto roku.

Zatímco jinde probíhají změny postupně, v Chebu jsou skutečně skokové,“ potvrzuje Josef Mašek, člen představenstva Karlovarské krajské nemocnice.

S přestavbou se začalo v roce 2017, a to demolicí administrativní budovy, kde rychle vyrostl nový pavilon, který vyšel zhruba na 480 milionů korun. Už v listopadu by mely začít fungovat nové operační sály ale i nová porodnice. Samozřejmě se změna bude týkat také samotných pokojů, které by měly nabídnout lepší prostředí. Velkou investicí je také nákup techniky za stovky milionů korun. V těchto dnech by se měla instalovat např. na operačních sálech.

V již zmíněném pavilonu A se bude nacházet porodnice, dětská ambulance s cca 20 lůžky a několik operačních sálů. V pavilonu B potom specializované ambulance i lůžková oddělení.

Další věc, kterou pacienti uvítají je, navýšení kapacity parkoviště v areálu až na 50 parkovacích míst, což by mělo zlepšit také jeho dostupnost.

Adel,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekNa Mladoboleslavsku havarovala tři vozidla, zraněno bylo pět lidí, včetně tří dětí
Další článekAktuální předpověď počasí od 1.-7. října
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.