Novorozeně, ilustrační foto. Zdroj: #pixabay.com / CC0 Creative Commons

Neratovice – Novorozená holčička Daniela, jejichž jméno dostala po pracovnici společnosti SCHOTT CR, s. r. o., Lanškroun, Daniele Markové byla nalezena odložena v babyboxu neratovické Městské nemocnice.

O události informoval redakci serveru #zpravyextra.cz zakladatel babyboxu v České Republice pan Ludvík Hess s tím, že ve středu 10. října v 5 hodin ráno pomohl babybox v Městské nemocnici Neratovice nechtěnému lidskému mláděti – holčičce, kterou jsem pojmenoval Daniela po pracovnici společnosti SCHOTT CR, s. r. o., Lanškroun, Daniele Markové. Holčička Daniela, je prvním děťátkem odloženým do babyboxu v neratovické nemocnici, letošním patnáctým a celkově 102. holčičkou proti 75 klučíkům.

Holčička byla odložena i s placentou, nahá, ale zcela zdravá a donošená. Váží asi 3 000 g. Připomínám, že je to druhá holčička odložená včetně placenty. První byla v Ústí nad Orlicí Lucinka, “ upřesnil Hess.

V Jesenické nemocnici se otevře nový babybox…

V Jesenické nemocnici otvíráme v úterý 16. října ve 12 hodin 75. babybox. Ve čtvrtek 18. října instaluje Zdeněk Juřica babybox nové generace v Nemocnici Slaný, který nahradí původní bedýnku z roku 2011.

Slánský babybox slavnostně otevřeme 1. listopadu ve 12 hodin (stane se tak na paměť Patentu o zrušení nevolnictví 1. listopadu 1781 vydaného císařem Josefem II. To je dobrá záminka k oslavě, viďte?) Následovat bude montáž 76. babyboxu ve Vsetínské nemocnici 22. listopadu,“ uvedl Ludvík Hess. Slavnostního otevření se vsetínský babybox dočká 12. 12. ve 12 hodin. „Zdůrazňuji, že babybox Vsetín dobýval pět let a ke konečnému zdolání došlo za pomoci starosty města Jiřího Růžičky,“ doplnil k aktualitám zakladatel babyboxu v naší republice pan Ludvík Hess.


PSALI JSME: Novorozené děťátko bylo nalezeno v babyboxu v Benešově u Prahy
Benešov – V sobotu 6. října v 5:47 hodin byl nalezen klučík, který se dral do nového života babyboxem v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově u Prahy. 

Ať žije Daniela! Ať žijí zdravotníci neratovické nemocnice! Ať žije Jiří Růžička, starosta Vsetína!

-sim, (red.)

Komentáře