Baby box, ilustrační foto. Autor: archiv redakce / J.B. (2018)
BabyBox-text / @zpravyextra

Opava – Dětská lékařka Soňa Krejčí v 19:05 vyzvedla z babyboxu zcela čerstvě narozenou holčičku, zabalenou, podle doktorčiných slov, v nevzhledném ručníku. Informoval o tom redakci serveru #zpravyextra.cz zakladatel babyboxu v České republice Ludvík Hess.

Nešťastná maminka jí dokonce ani nepodvázala pupečník. Čtvrté opavské děťátko, druhá opavská holčička je na první pohled zdravá. Pojmenoval jsem ji Lea po paní Lee Vašendové z firmy Perfect Outdoor z Krnova, která nám sponzorsky vyvěsila billboardy v Moravskoslezském kraji.

Malá Lea zvýšila skóre holčičky versus klučíci na 100:74! Stala se jubilejní stou holčičkou odloženou do babyboxu.

Ať žije Lea! Malá i velká. Ať žije doktorka Soňa Krejčí!

Zpráva mne zastihla na cestě z Jeseníku, kde jsem se Zdeňkem Juřicou a náměstkem nemocnice Lubomírem Prachařem domlouval technické parametry instalace nového babyboxu v jednom z posledních okresních měst v české zemi dosud bez bedýnky na nechtěná lidská mláďata.

Baby box, ilustrační foto. Autor: archiv redakce / J.B. (2018)


PSALI JSME: 170. děťátko v babyboxu ve Slaném!
Slánský babybox na své první děťátko čekal přes sedm let. Sloužící doktorka Veronika nebyla příliš sdílná, a tak jsem se z důvěryhodných zdrojů dozvěděl, že holčička je na první pohled zdravá, zřejmě novorozená, oblečená do bodýčka a místo plenky dostala na cestu utěrku. 

Ludvík Hess alias Babydědek Lu,
(red.)

Komentáře
  • TAGY
  • babybox
  • děti
  • dítě
  • Ludvík Hess
  • nemocnice
  • Opava
  • regiony
Předchozí článekNávštěva Úřadu práce skončila nadávkami a pliváním, zakročit museli muži zákona
Další článekKoalice soukromých lékařů (KSL) a Sdružení soukromých gynekologů (SSG ČR) aktuálně, ke stávkové pohotovosti zdravotnických odborů
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.