Chantal Poullain miluje nebezpečí! Foto: Potten & Pannen

Praha – Je vždy skvěle upravená. Má styl. Má charisma. A je také gurmánkou, kterou potěšíte jak francouzskou, tak českou kuchyní! Proto se Chantal Poullain vydala na oslavu 25. výročí narozenin společnosti Potten & Pannen – Staněk, kde se perfektně pobavila, ale také ochutnala delikatesy z různých koutů světa.

Chantal Poullain se do podniku přišla podívat na představení exkluzivního konceptu e-shopu Popasta, na němž najdete špičkové pomocníky do vaší kuchyně. Proč ji zlákala právě návštěva této události, kde jde především o jídlo a představení novinek v gastronomii? “Vařím s láskou pro všechny, které mám ráda. Miluji to a vždy doufám, že těm lidem udělám radost a také mám ráda Pavla a Miloše Staňky.” Zajímalo nás, jaký pokrm Chantal ráda připravuje pro jejího syna Vladimíra Polívku. “Vladimír má nejraději krevety flambované na whisky. Vařím samozřejmě francouzskou kuchyni, ale také italskou a japonskou. České kuchyně vařím také a umím hlavně svíčkovou a guláš.

Jak je vidět, jsou to labužníci a požitek z luxusních pochoutek měla Chantal i na zmíněné party. Na bohatém cateringu, který připravil oblíbený kuchař Filip Sajler, neodolala bílému chřestu s opraženými mandlemi nebo kachnímu prsu s cibulovým chutney.

Víme tedy, že vaření Chantal baví, ale co propojení chutí světových kuchyní? Zkoušela už takto experimentovat? Když vařím italskou kuchyni, tak ji nemohu kombinovat s francouzskou nebo českou. Co však může být, je improvizace. V jednom receptu si můžeme hrát s chutěmi a nemusíme ho přesně dodržet. Když právě doma nemám konkrétní sýr, nahradím ho jiným. Takový postup při práci v kuchyni je pro mě zásadní a naučila mně ho moje maminka. Vzpomínám si, hlavně v době totality, bylo často umění realizovat určité recepty, ale improvizace mně v kuchyni hodně pomohla.

Stolování je pro Chantal tradice, která se má pěstovat. “Moment u stolu by lidé měli brát jako chvíle komunikace. Měli by být v tu chvíli šťastní, cítit se dobře, protože když se cítíme dobře uvnitř, cítíme se dobře i navenek. Jídlo ovlivňuje naši spokojenost. Je to styl života. Když jíme rychle, nevnímáme chuť ani radost a jen se rychle krmíme. Za prvé to není zdravé a především nám utečou krásné okamžiky“.

Foto: Komedy Fest / @ZPRAVYEXTRA.CZ


ČTĚTE TAKÉ: Jiřina Bohdalová a Stanislav Zindulka hvězdami zahájení KOMEDY FESTU PLZEŇ 2018
Dvě velké české a vlastně i Česko-Slovenské osobnosti herectví – Jiřina Bohdalová a Stanislav Zindulka se staly hvězdami a čestnými a vzácnými hosty zahájení letošního a již 5. ročníku festivalu humoru KOMEDY FEST. V plzeňské Měšťanské Besedě převzali Cenu Komedy festu za celoživotní přínos českému humoru. 

Zajímali jsme se, zda si půvabná herečka potrpí na kvantitě nebo kvalitě. Odpověď byla okamžitá. “Na kvalitě, to je samozřejmost! Je lepší málo a kvalitní, než hodně a nezdravé.“

A to zásadní. Jak vlastně její kuchyně vypadá a je pro ni dostačující? “Vše je hlavně vidět. Oleje, kořenky, mixéry, nože, prkénka, často používané pánvičky a hrnce. Je to jako když malujete, také potřebujete mít věci při ruce a viditelné. Ráda si vybavuji kuchyni i výrobky od Potten & Pannen a chci si koupit vždy vše a tím je ten obchod pro mě nebezpečný prostor!”, prozradila s úsměvem Chantal.

Komentáře