Vážná nehoda řidiče motocyklu. Zásah složek IZS. Ilustrační foto. Autor: archiv Trans Hospital plus

Frýdecko-Místecko – K vážné dopravné nehodě, ke které došlo na komunikaci v Horních Tošanovicích, a při které se střetlo osobní vozidlo s řidičem motocyklu zamířili krátce po poledni, ve čtvrtek 20. září všechny složky Integrovaného záchranného systému, včetně záchranářského vrtulníku.

První záchranáři byli u zraněných během šesti minut od nahlášení události. Uvedl k nehodě krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Osmačtyřicetiletý motocyklista byl po kolizi krátce v bezvědomí, později se záchranáři již v kontaktu. Zasahující lékař zjistil, že utrpěl poranění hrudníku, pánve a končetin. Stav muže se jevil jako život ohrožující. Posádky jej zajistily krčním límcem, uložily do podtlakové matrace, podali potřebné léky a připravily postiženého k transportu do zdravotnického zařízení. Vrtulník letecké záchranné služby jej poté přepravil do FN v Ostravě, kde byl předán do péče týmu urgentního příjmu,“ upřesnil Humpl.

Muž ve věku čtyřiceti let, který cestoval v automobilu, byl ošetřen s lehkým poraněním horní končetiny. „Jeho stav nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení, a proto jej záchranáři ponechali na místě události,“ doplnil k nehodě mluvčí krajské záchranné služby.

Zasahující hasiči, dle informací redakce serveru #zpravyextra.cz na místě provedli u havarovaného automobilu a motocyklu standardní protipožární opatření a zabránili dalšímů úniku provozních kapalin. Rovněž pomáhali zdravotníkům s transportem zraněného motorkáře do záchranářské helikoptéry.


ČTĚTE ZE „STODVANÁCTKY…“ V areálu Třineckých železáren se muž zřítil z výšky, v umělém spánku ho do nemocnice přepravil vrtulník
Pozemní posádky spolu s Leteckou záchrannou službou museli zasahovat v areálu Třineckých železáren, kde se muž zřítil z přibližně 15m výšky. Do nemocnice ho musel transportovat záchranářský vrtulník. 

Doprava byla v místě nehody, po dobu zásahu záchranných složek omezena a řízena policisty. Okolnosti nehody jsou nyní, v šetření Policie ČR.

-jb, (red.)

Komentáře