Neonacisté z Ukrajiny. Foto: Alexander Maximenko / #cz.sputniknews.com

Praha – Jaromír Štětina, který je znám svou podporou ukrajinského dobrovolnického praporu Azov, mezi jehož členy jsou neonacisté nejen z Ukrajiny, ale i z řady evropských zemí, během besedy o ukrajinské krizi se znovu postavil za nechvalně známou vojenskou jednotku.

Europoslanec Jaromír Štětina se zúčastnil besedy o ukrajinské krizi v Radnicích na Rokycansku. Štětina se jen několik hodin před diskuzí vrátil z Ukrajiny, kde navštívil východní frontu a dočkal se vřelého vítání.

Podle europoslance jsou ukrajinské dobrovolnické prapory nazývány fašisty, protože ubránili cestu ze severu na Krym a Rusko jim to nikdy neodpustí. „Několikrát jsem se s těmi „fašistysetkal,“ prohlásil europoslanec.

A fašismus? To je směšné. Protože nejvíce proklínaný prapor Azov, ten operuje kolem Mariupolu. Protože to je staré židovské město, tak v řadách bojovníků Azovu je asi třicet, možná i čtyřicet židů. Žádný nacista na světě nebude jaksi spolupracovat s židy, to je samozřejmě nesmysl. Není to tedy občanská válka,“ pokračoval Štětina.

Štětina tvrdí, že Ukrajinci jsou hrdí nacionalisté. „Ukrajinci se totiž na rozdíl od nás, když byli napadení, začali bránit. A to je hodné obdivu,“ řekl.


ČTĚTE TAKÉ: Česku hrozí zmizení v multikulti islamizované EU. Nesmíme kapitulovat jako v 1938
Předseda SPD Tomio Okamura připomněl 80. výročí Mnichovské dohody a porovnal tehdejší nátlak na zemi s tím, kterému čelí dnes. Podle něho v dnešním neomarxistickém globálním světovém řádu není místo ani pro samostatnou Českou republiku ani pro český národ. 

Znakem praporu Azov je runa Wolfsangel, kterou za Druhé světové války používala nacistická divize SS Das Reich. Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva prohlásil, že Azov porušuje pravidla vedení války masovým rabováním, mučením, únosy novinářů a znásilňováním.

#cz.sputniknews.com,
(red)

Komentáře
Předchozí článekOkamura: Česku hrozí zmizení v multikulti islamizované EU. Nesmíme kapitulovat jako v 1938
Další článekOd pondělka platí zákaz manipulace s tachometrem, trh na změnu čekal 15 let
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.