BabyBox, ilustrační foto. Autor: Ludvík Hess

Benešov – V sobotu 6. října v 5:47 hodin byl nalezen klučík, který se dral do nového života babyboxem v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově u Prahy.

O události informoval redakci serveru #zpravyextra.cz aktuálně zakladatel babyboxu v České Republice Ludvík Hess s tím, že novorozenému miminku pomohla mu sestřička Renata Bílková, která mu po telefonu sdělila: „Byl neumytý a nahý, jenom v peřince. Váží 4,25 kg a je čerstvě po porodu. Pupečník měl převázaný provázkem od brambor.“

Když jsem se ptal, jak vypadá provázek od brambor, vysvětlila mi, že je to silonová šňůra, jaká se dává na pytlík s bramborami. Sestřičky jej pojmenovaly Toník na počest bývalého primáře. Měl jsem v plánu jiné jméno, ale Tonda se jmenuje můj nejmladší syn, a tak zůstane u Antonína,“ upřesnil Hess.

Klučík změnil skóre holčičky versus kluci na 101:75 a je čtrnáctým letošním děťátkem a třetím benešovským.

V duchu jsem klučíka pojmenoval Vladimír po svém příteli Ing. Vladimíru Laštůvkovi, který zemřel minulý týden – aby počet Vladimírů v české zemi zůstal stejný,“ podotkl na závěr k události zakladatel  českých babyboxu Ludvík Hess.

Ať žije Tonda z Benešova! Ať žije sestřička Renata Bílková! Ať nepohasne vzpomínka na Vladimíra Laštůvku!

Babydědek Lu,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekAgresivní muž v Aši na Chebsku napadl policisty
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.