Accel-NGS® Adaptase™ Module. Autor: swiftbiosci.com, official

ANN ARBOR (Michigan) – Studie publikovaná v časopise Science ukazuje, jak mohou epigenetické markery identifikovat buněčné podtypy a regulační prvky, které podporují buněčnou různorodost.

Swift Biosciences, přední poskytovatel inovativních řešení pro přípravu knihoven pro sekvencování nové generace (NGS), dnes oznámila zavedení nové metody sekvencování jednobuněčné methylace, která je založena na její technologii Accel-NGS® AdaptaseTM, což je účinné a robustní řešení přípravy NGS pro hydrogensiřičitanové sekvenování celého genomu při jednobuněčném rozlišení. Tato nová metoda umožňuje efektivní analýzu různých methylovaných oblastí tisíců buněk z heterogenních tkání, přičemž se také zabývá aplikacemi, jako je klasifikace buněk, regulace buněčných mechanismů v normální tkáni, epigenetické změny v chorobných stavech a evoluční ochrana epigenomické regulace.

Methylace je stabilní biomarker, který může být použit k identifikaci buněčných typů a regulačních prvků, které jsou základem buněčné funkce.

Při spojení se studiemi exprese jednobuněčného RNA může jednobuněčná methylace vyjasnit regulační prvky a zároveň sledovat specifické profily exprese jednotlivých buněk a rozdíly mezi buňkami. Navíc nedávné klinické studie odhalily vzory methylace v onemocněních jako je rakovina, které identifikují typ nádoru, posuzují nádorovou zátěž v tekutých biopsiích a korelují s postupem onemocnění, prognózou a reakcí na léky.

Tato metoda byla nedávno popsána v dokumentu vydaném v časopise Science s názvem „Single Cell Methylomes Identify Neuronal Subtypes and Regulatory Elements in Mammalian Cortex“ (Jednobuněčná methylace identifikuje neuronální podtypy a regulační prvky v kortexu savců), vydaném spolupracujícími odborníky z institutu Salk Institute, Kalifornské univerzity v San Diegu a společnosti Swift Biosciences. Pracovní postup spojuje izolaci založenou na třídění fluorescenčně aktivovaných buněk, konverzi bisulfitu a modulu Accel-NGS Adaptase společnosti Swift s dalšími komerčně dostupnými komponenty. Zveřejněné výsledky prokázaly více než dvojnásobné zvýšení míry mapování ve srovnání s jinými metodami; tím se výrazně zlepšuje výstup dat při sekvenování a snižují celkové náklady.

„Jedná se o jednu z mnoha vědeckých spoluprací, ve kterých technologie společnosti Swift posunují hranice vědy,“ řekl Timothy Harkins, prezident a generální ředitel společnosti Swift Biosciences a spoluautor tohoto dokumentu. „Jsme nadšeni novými poznatky o procesech základních buněk a hlubokým budoucím dopadem na přesné lékařství.“

Lékárna.cz má nové logo: tradiční kříž doplňují srdce, pilulky a náplasti

„Naše patentovaná technologie Adaptase vytváří knihovny NGS s vysokou složitostí z DNA s nízkou vstupní hodnotou,“ uvedla Laurie Kurihara, PhD, ředitelka výzkumu a vývoje a spoluautorka uvedeného dokumentu. „Náš pracovní postup jednobuněčné metody má méně kroků než jiné metody a nabízí multiplexní zpracování jednotlivých buněk, což poskytuje vyšší produktivitu při aplikacích s vysokou propustností.“

91 procent lidí s Lupénkou v ČR čelí ponižování…

Operace s použitím tyče vyrobené pacientovi na míru

Autor:
Darby Wagner, Lambert,
Edwards & Associates

Redakce „ZE“, Protext (CTK)

Komentáře
Předchozí článekZAUJALO NÁS: V Mostě na jezeře Matylda se chystá první ročník Hasičského festivalu
Další článekMěsto Sanya zahájilo v Moskvě oslavy Sanya Celebration
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.