Autobus MHD ICOM, ilustrační foto. Zdroj: #modra-vlna.cz

Třebíč – Řidič z Třebíče Pavel Koch vyjel ze své linky a začínal pracovní den jako obvykle. Tedy do chvíle, než zaregistroval mezi cestujícími něco zvláštního…

Když vyjížděl s autobusem na trase Studená – Brno z autobusového nádraží v Třebíči, všiml si řidič Pavel Koch, že s jedním z cestujících není něco v pořádku. „Znělo to jako chrápání, jenže pán vůbec nereagoval,“ vrací se k momentu Koch. Ten poté rychle odstavil autobus na bezpečném místě, otevřel obě dveře a pustil ventilátory. Mezitím jedna z řady cestujících zavolala záchranku a před jejím příjezdem začal boj o život. „Společně se dvěma cestujícími jsme se pustili do resuscitace. Já jsem se střídal s pánem při masáži srdce, třetí dával umělé dýchání,“ popisoval situaci dále. Vše probíhalo v zaplněném autobuse, ve kterém cestovala spousta lidí do práce. „Čekání na záchranku bylo nekonečné. V Třebíči je hodně objížděk, dojezd záchranky trval asi deset minut,“ pokračoval 34letý řidič.

Po příjezdu záchranky pomohl s cestujícími naložit pána do záchranky, podal si s parťáky z resuscitace ruce, že vše dobře dopadlo a šel pokračovat na linku. „Zpoždění jsme na konečné stanici měli asi 15 minut. Hodně lidí jelo do práce, ale to v ten moment nikdo neřešil. Hlavní je, že vše dobře dopadlo. Bylo i dobré, že v zaplněném autobuse zachovali všichni cestující paniku,“ dodává hrdina z dceřiné společnosti TRADO-BUS.


PSALI JSME: Řidič linkového autobusu v Třebíči zachránil život cestujícímu
Pro řidiče autobusu Petra Zimu začínala páteční směna jako každý jiný den. To ještě netušil, že na tento den do konce života nezapomene. 

Panu řidiči Kochovi se pak dostalo asi největší pocty, když mu s poděkováním  zavolala přímo dcera zachráněného cestujícího. „To mě opravu moc potěšilo. V následujících dnech jsem pak mohl pravidelným cestujícím říci, že vše dobře dopadlo,“ zakončil vyprávění o zážitku, na který do konce života nezapomene.

Petr Král ,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekdTest: Plnotučné hořčice obsahují méně éček než za totality
Další článekVIDEO: Policisté poskytovali první pomoc u vážné dopravní nehody. Zachránili lidský život!
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.