Peníze, ilustrační foto: Zdroj: #pixabax.com | CC0

Česko – Podle autorů mezinárodní studie o světovém bohatství Allianz Global Wealth Report 2018 jsou Češi tím nejbohatším národem ve východní Evropě. V porovnání se sousedním Slovenskem jsou čeští obyvatelé až 2,5krát bohatší.

V žebříčku celkem 53 zemí z celého světa se Češi umístili na 26. místě, a to podle objemu čistých finančních aktiv na člověka. Jedním z ukazatelů rostoucího bohatství jsou například stále častější nákupy aut. Ke koupi vozu je však častěji využíváno splátkové financování, uvádí Martin Šidlák pro portál iDnes.cz

Další průzkum, který má na svědomí agentura Response Now pro Sberbank CZ, ukázal, že si Češi nejčastěji půjčují peníze na pořízení auta (40 %), dále pak na vzdělání dětí (32 %), velké elektro (32 %) a nábytek (17 %). Peníze lidé investují také do vlastního vzdělání (16 %).

Růst zájmu o privátní značky zaznamenala většina značek na českém trhu, konstatuje Martin Šidlák. Dvojnásobný nárůst financování pro soukromé osoby zažila například společnost Ford. Ve společnosti Opel CZ & SK potvrdili, že financování vozu u soukromých klientů se již čtvrtým rokem zvyšuje.

Z našich statistik vyplývá, že téměř 65 % nových zákazníků využilo v období duben až září letošního roku nabídky operativního leasingu v kombinaci se službou Škoda Předplacený servis. (…) Více než polovina zákazníků volí variantu Škoda Bez starostí se střední délkou trvání smlouvy 36 měsíců, což je meziročně o 53,6 % více,“ prozradil Lukáš Cankař, ředitel marketingu a retailového financování ve společnosti Škoda Financial Services.

Co se týče luxusních značek, procento financování je v tomto segmentu značně menší. Podle Jiřího Rozkošného, PR specialisty divize Audi importéra Porsche ČR, se však prodej vozů Audi za využití financování meziročně zvýšil o celých 9 %.

Česká leasingová a finanční asociace (ČFLA) informovala o tom, že si každá druhá domácnost pořizuje nový vůz na leasing. Hlavním důvodem takových nákupů je i zpřísnění podmínek pro poskytnutí hypoték, jelikož čeští obyvatelé potřebují hotovostní prostředky na financování vlastního bydlení.


ČTĚTE TAKÉ: Škoda odtajnila interiér nejsilnější verze Kodiaq RS
Česko – Před blížícím se mezinárodním autosalonem v Paříži Škoda odtajnila interiér nového Kodiaq RS. Ve zprávě pro tisk výrobní společnosti se uvádí, že auto je sportovního typu, ale zároveň i velmi pohodlné s prostorným salonem. 

Osobní automobil je však pro většinu rodin velmi podstatnou položkou v domácím rozpočtu, a proto řada z nich upřednostňuje takové formy financování, které nevyžadují vysoké jednorázové výdaje. (…) Navíc pro stále více lidí už není podstatné automobil vlastnit, naopak hledají cesty, jak jej plnohodnotně užívat, a přitom se zbavit starostí a povinností, které jsou s tím spojeny,“ potvrzuje tuto skutečnost i generální tajemník České leasingové a finanční asociace Jaroslav Krutilek.

#cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekDruhé kolo senátních voleb: ODS dobývá Senát, jiné strany utrpěly porážku
Další článekDoprava a Velká pardubická. Policisté informují řidiče jedoucí na Velkou pardubickou
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.