Sdílejte
Taxi (Ilustrační snímek) Zdroj: PIXABAY

Praha – Pražská policie připravuje v souvislosti s čtvrtečním avizovaným protestem taxikářů v metropoli adekvátní bezpečnostní opatření, na kterém se budou podílet jak policisté, tak strážníci městské policie. Oproti minulé stávce, která proběhla začátkem října loňského roku blokováním provozu v okolí letiště Václava Havla, není forma čtvrtečního protestu nijak konkretizována. Nicméně na základě informací z otevřených zdrojů se nedá vyloučit opětovně forma nějaké hromadné protestní jízdy nebo snaha o blokování dopravy v metropoli.

Policie již několik dní vede intenzivní jednání se všemi zainteresovanými stranami a připravuje se na všechny možné varianty a scénáře, které mohou nastat. V tuto chvíli nechceme spekulovat o případných postupech, které budou zvoleny, ale vše bude směřovat k tomu, aby se protesty dotkly dopravy v metropoli co nejméně. Prioritou bude tedy zajistit bezpečnost a plynulost silničního provozu. Policisté budou postupovat v mezích zákona a případné porušení příslušných zákonných ustanovení dokumentovat a postihovat.

Touto cestou chceme zároveň upozornit všechny, kterých se čtvrteční protest může dotknout, aby své plány a cesty těmto předem známým faktům přizpůsobili a případně v maximální možné míře pro přepravu v metropoli využívali prostředky MHD, zejména metro.


TÉMA: Konvertujte, odejděte nebo zemřete… to je Německo!


Aktuální informace o průběhu bezpečnostního opatření budou ve čtvrtek přes den k dispozici v online zpravodajství. Důležité informace bude Policie ČR hl. m. Prahy zveřejňovat i prostřednictvím sociální sítě  << 

por. Bc. Jan Daněk,
Policie ČR

(red.)

 

Komentáře