Policie (Ilustrační foto) Autor: JB - ZprávyExtra.cz

PRAHA / Policisté i záchranáři zažili v Praze v noci na středu 16. září krušné chvíle. Došlo k dvěma různým napadením nožem, která skončila těžkým zraněním. To vše v necelé hodině. K prvnímu případu napadení nožem došlo v pražských Vršovicích na jedné ubytovně za stadionem Eden, kde se čtveřice Rumunů pohádala. K druhému napadení nožem došlo poblíž stanice metra Rajská zahrada na Černém mostě, kde po hádce Uzbeků zůstali na místě dva pobodaní.

K první události došlo okolo půl jedenácté večerní v ulici Nad Slávií. Tam se na ubytovně dostali do hádky dva Rumuni.

„Původně verbální konflikt následně přerostl ve fyzickou šarvátku, při které jeden z mužů (26) napadl svého soka (29) nožem. Tím mu způsobil sečná zranění v oblasti hrudníku a břicha. Ta, jak se následně ukázalo, nebyla život ohrožující. Nicméně i tak vzal útočník posléze nohy na ramena a z ubytovny kvapem utekl,“ uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policie po příjezdu na místo začali po útočníkovi ihned pátrat. Asi po půl hodině slavila tato jejich aktivita úspěch. Policisté našli hledaného útočníka v křoví nedaleko ubytovny.

„To, že se určitě jedná o toho správného hledaného, potvrzovala jednak shoda mužova oblečení s popisem, ale hlavně jeho zakrvácená tvář,“ uvedl Hulan.

Další případ brutálního napadení nožem se odehrál o 45 minut později v ulici Cíglerova na Černém mostě.

Tam krátce před půlnocí procházeli dva Uzbeci kolem lavičky, na které seděli dva muži. „Jeden z česky hovořících mužů na lavičce se na kolemjdoucí bezdůvodně obořil, kdy je častoval různými hanlivostmi. Ti si takový atak nenechali líbit, kdy došlo nejprve k verbální rozepři, která nakonec vyústila ve fyzickou potyčku,“ popsal Hulan.

Té se nejprve účastnil muž z lavičky, tedy útočník, a jeden z kolemjdoucích, posléze vnímaný jako napadený.

„Útočník při potyčce vyndal nůž a poškozenému způsobil několik bodnořezných ran v oblasti břicha, dolní a horní končetiny. Do šarvátky se následně zapletl i druhý z kolemjdoucích, který chtěl od sebe oba soky oddělit a tím incident ukončit. Nicméně i toho útočník pořezal na dolní končetině,“ popsal útok Hulan.

VIDEO: Napadení nožem na Černém mostě

Zdroj: Tisen.tv

Agresor pak z místa události utekl, ještě před příjezdem záchranářů a policistů, neznámo kam.

Oba zranění byli převezeni do nemocnice k ošetření, kdy v tuto chvíli není jejich stav vnímán jak život ohrožující.

„Policisté samozřejmě už od noci pátrali po zmiňovaném útočníkovi, který se ale kolem osmé ráno sám dostavil na policejní služebnu a k popsanému jednání se doznal,“ dodal Tomáš Hulan.

Komentáře