Radar - měření rychlosti, ilustrační foto. Zdroj: #pxhere.com

Brno – Bezmála dvojnásobné překročení rychlostního omezení měl na tachometru řidič, kterého hlídka brněnské městské policie zastavila, při úterní večerní kontrole dodržování rychlosti v Bohunicích. Jihlavskou ulicí na povolené padesátce spěchal rychlostí 94 kilometrů v hodině. Drzoun za volantem pak navíc, nařkl ještě službukonajícího strážníka z opilosti. 

O případu dnes informoval redakci serveru #ZpravyExtra.cz, tiskový mluvčí brněnské městské policie Pavel Šoba s tím, že výsledek dechové zkoušky měl sice negativní, k nepříjemnostem spojeným s dopravním přestupkem si ale záhy připsal ještě další.

Konkrétně tím, že jednoho ze strážníků nařkl z podnapilosti. Strážník si ale sám přivolal inspekci ředitele městské policie a před řidičem provedená dechová zkouška požití alkoholu jednoznačně vyvrátila,“ upřesnil tiskový mluvčí.


PSALI JSME: K seniorce do bytu se nastěhovalo přes 160 netopýrů, vyhnali je strážníci s ošetřovatelkou zvířat
Chládek vyhledávají kvůli vysokým teplotám nejen lidé, ale také zvířata. Ta dokážou být nezvykle urputná, jak se 15. srpna odpoledne přesvědčili strážníci vyslaní do bytu v Králově Poli. Podle telefonátu na linku 156 se v bytě sedmaosmdesátileté ženy usídlili netopýři a nově objevený úkryt nechtěli za žádnou cenu opustit. 

Jednapadesátiletý řidič tak ke správnímu orgánu zamíří i kvůli podezření ze znevážení úřední osoby. Tamtéž se bude projednávat i jeho dopravní přestupek. Kromě pětibodového postihu muži hrozí až roční zákaz řízení motorových vozidel a nejméně pětitisícová sankce,“ doplnil k případu tiskový mluvčí.

-pš, (red.)

Komentáře
Předchozí článekJak je možné, že si na dovolené vůbec neodpočineme?
Další článekOpuštěnou sklárnu u Teplic nahradí moderní průmyslový areál
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.