Ilustrační snímek rybochovného zařízení Pavel v Litvínově. Autor: Honza Vraný

Litvínov – Rybochovné zařízení Pavel v Litvínově se opět připravuje na tradiční velké slavnosti. Již tuto sobotu, tedy 26. srpna od 9 do 18 hodin se tam totiž uskuteční každoroční Rybí slavnosti, které pořádá místní organizace Českého rybářského svazu v Mostě. 

Na slavnosti bude i letos možné vidět různé druhy našich sladkovodních ryb v kádích i akváriích. Děti si mohou vyzkoušet nahodit rybářským prutem, nebo se pokusit ulovit rybu sami v našem rybníce, to vše za dozoru a pomoci zkušených rybářů. Pro děti bude také připraveno několik soutěží o sladkosti.

„Chybět ani tentokrát nebude tradiční prodej uzených, pečených a živých ryb. Například takzvané rybí škvarky, po kterých se  každoročně jen zaprášilí, proto jich bude pro letošek připraveno více. Krom ryb si zájemci mohou dopřát klobásu, pivo, víno, kávu a další dobroty běžné na podobných společenských akcích,“ vysvětluje hospodář mosteckých rybářů Jiří Jakeš.

VIDEOPOZVÁNKA NA LETOŠNÍ RYBÍ SLAVNOSTI

Videopozvánka na Rybí slavnosti do Litvínova

 

Vstupné bude jako každý rok dobrovolné. Náklady akce se rybářům daří pokrýt z vlastních prostředků a především za podpory Ústeckého kraje a města Most, kterým patří velké poděkování. Stejně tak dalším sponzorům z řad firem.

Rybáři na Mostecku vysazují do rybníků tisíce malých úhořů

Autor: Honza Vraný

Komentáře
  • TAGY
  • ryby
  • slavnosti
Předchozí článekZelené energetika do Korejské republiky aneb výzva k účasti v misi firem členských států EU
Další článekSPORT: Oblíbená soutěž The Most Challenge má nového vedoucího
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.