Praha – Dnes odpoledne pan prezident se svou ženou přivítali v Lánech u příležitosti tradičního novoročního oběda premiéra Andreje Babiše s manželkou Monikou. O čem mluvili za kulatým stolem se dozvíte právě z této zprávy.

Pan premiér Andrej Babiš řekl, že hovořili o Vánocích, o dcerách a jejich studiu, informoval aktuálně portál. V rozhovoru se politici také zmínili o chystaných zahraničních cestách obou politiků a o státním rozpočtu na loňský rok, který skončil s přebytkem 2,9 miliardy korun. Videozáznam přinesla agentura ČTK.

„Já si myslím, že se máme čím chlubit, a myslím si, že pan prezident byl potěšen, že máme takové skvělé výsledky“, — řekl premiér.

ČTĚTE TAKÉ

Politici se snažili vyhnout vážným tématům týkajícím se vlády. Nemluvili ani o rekonstrukci vlády, kterou nevyloučil Babiš ve svém novoročním rozhovoru. Sputnik se o tom zmínil toto úterý 1. ledna.

My jsme se s panem prezidentem domluvili, že se určitě znovu setkáme zvlášť a já nevylučuji nějakou rekonstrukci vlády, dále vidím to spíš někdy na druhý kvartál tohoto roku.“

Fotografie z novoročního setkání dnes uveřejnil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček na své stránce na Twitteru.


Pan prezident a pan premiér se v loňském roce setkávali pravidelně. Letos Miloš Zeman, také poobědvá i s předsedy parlamentních komor. Setkání je naplánováno na 16. ledna.

#cz.sputniknews.com,
(-red.)

Komentáře