© AFP 2018/ Brendan Smialowski

Pchjongčchang (ZOH) – Americký fanoušek s českými kořeny rozvinul na tribuně ruskou trikolóru v průběhu zahajovacího ceremoniálu zimních Olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu, oznámila RT.

Jak řekl obyvatel Oaklandu Filip Vachuda, svou akcí chtěl podpořit ruské sportovce Antona Šipulina a Viktora Ana, kteří spolu s jinými ruskými sportovci nedostali pozvání od Mezinárodního olympijského výboru na ZOH v Jižní Koreji.

Podle informace televizní stanice přinesl Američan trikolóru se zobrazením orla a nápisem „Rusko“ a rozvinul ji na tribuně.

​„Chci podpořit Rusko, protože mu nedovolili poslat na Olympiádu mnohé silné sportovce, jako jsou Viktor An a Anton Šipulin. Myslím si, že by tu museli být“, uvádí RT slova fanouška.

​„Nejvíce mám rád biatlon, short track a bruslení. Také budu fandit českým sportovcům, protože jsem napůl Čech,“ řekl v interview pro další ruská média.

MOV prohlásil dříve možnost účasti v Olympiádě vu ruských sportovců, kteří nemají dopingovou historii, pod olympijskou vlajkou a ve zvláštním statutu „olympijských sportovců z Ruska“ (OAR).


ČTĚTE TAKÉ: „Miluju tyto s***,“ řekl policista v USA poté, co zastřelili neozbrojeného muže


V konečném důsledku byla ohlášena účast 169 sportovců z Ruska. Řada vedoucích ruských reprezentantů nedostala pozvání od MOV.

cz.sputniknews.com ,
pch.(red.)

Komentáře