Silný vítr lámal v Královéhradeckém kraji stromy, hasiči zasahovali u sedmdesáti událostí. Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hradec Králové / Kraj – V pátek 13. dubna mezi 17.00 – 22.00 hodinou zasahovali dobrovolní i profesionální hasiči na území Královéhradeckého kraje hned u sedmdesátky případů. Z toho byly téměř dvě třetiny nahlášeny do 18 hodin. Nejčastěji se jednalo o technickou pomoc související s likvidací popadaných stromů na komunikace nebo zajištění uvolněných střech. Vše měl na svědomí velmi silný vítr, který  se prohnal napříč Královéhradeckým krajem. Informovala o tom redakci serveru ZprávyExtra.cz, krajská mluvčí královéhradeckých hasičů  Martina Götzová.

Nejvíce práce měli hasiči na Náchodsku, kde zaznamenali asi třicítku případů. Na Hradecku vyjížděli hasiči asi k dvaceti událostem a na Rychnovsku k patnácti.

V Hradci Králové likvidovali hasiči spadlý strom v ulici K Sokolovně. Strom poškodil při pádu jedno vozidlo.

Zlomená borovice pak blokovala silnici I/35 ve směru z Hradce Králové na Býšť. Práci měla hradecká jednotka také přímo v centru města na ulici Československé armády. Zde upevňovala na jedné z budov část střechy, která hrozila pádem,“ upřesnila mluvčí hasičů.

Na Náchodsku odstraňovali hasiči z Jaroměře strom, který se opíral o rodinný dům v obci Nový Ples. V Teplicích nad Metují v části Javor pak zasahovaly tři jednotky u stržené střechy na rodinném domě,“ sdělila krajská mluvčí královéhradeckých hasičů a upřesnila, že zasahující hasiči museli celou střechu rozebrat a provedli provizorní zakrytí objektu.

Silný vítr lámal v Královéhradeckém kraji stromy, hasiči zasahovali u sedmdesáti událostí. Foto: HZS Královéhradeckého kraje

ČTĚTE TAKÉ: Královéhradečtí krajští záchranáři zaznamenali první letošní nehody motocyklistů


K událostem spojených, se silným větrem na Královéhradecku, nyní připravujeme další informace.

-jb, (red.)

Komentáře