Sdílejte
Hasičský speciál vyprošťuje havarované vozidlo v Ostravě. Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ostrava – Zásah profesionálních hasičů si vyžádala dopravní nehoda osobního vozidla v pondělí 9. dubna, v ostravských Hulvákách, kde osobní automobil, po střetu s dalšími dvěma vozidly skončil v tramvajovém kolejišti. Do akce byl povolán speciální vyprošťovací hasičský automobil „Bizon“.

O nehodě informoval krajský mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že nehoda, která se stala kolem 11. hodiny dopolední, se obešla naštěstí bez zranění, ale vyprošťování na několik desítek minut zastavilo tramvajovou dopravu ve směru na Hrabůvku a silniční dopravu svedlo do jednoho pruhu, což vyvolalo dlouhou kolonu.


ČTĚTE TAKÉ: Americkému generálovi dělají velké starosti české dálnice


Zvláště řidiči nákladních automobilů museli prokázat svůj um při projíždění mezi Bizonem a železničním mostem, částečně po chodníku. Žádná další nehoda se zde už ale nestala.

Díky tomuto řešení byla silniční doprava ve směru od frekventované křižovatky Plzeňská a 28. října, zcela zastavena jen na 4 minuty při příjezdu a ustavení Bizona, a byly tak minimalizovány dopravní problémy.

Po položení toyoty hydraulickou rukou Bizona na kola na silnici hasiči asistovali při jejím nakládání na vozidlo odtahové služby. Také odtlačili druhé havarované auto – Hyundai Tucson – na trávník u silnice. Třetí havarované vozidlo bylo schopno odjet po „svých“ (kolech),“ upřesnil Petr Kůdela.

Hasiči ze stanice Ostrava-Zábřeh místo nehody několikrát uklízeli od střepů i provozních kapalin, na jejichž únik použili nasákavý sorbent,“ doplnil k nehodě mluvčí hasičů.

Okolnosti nehody jsou nyní, v šetření Policie ČR.

-jb, (red.)

Komentáře