Zmrzlina, ilustrační foto. Zdroj: PixaBay/CC0 Creative Commons - (c) stevepb

Česko – Letošní duben se svými teplotami a prodeji zmrzlin vyrovnává letním měsícům. „Dosavadní dubnové teploty byly opravdu nadprůměrné. Zatím se drží 4-5°C nad dlouhodobým průměrem,“ uvádí mluvčí ČHMÚ RNDr. Petr Dvořák.

Prima zmrzlina, jeden ze dvou top prodejců balených zmrzlin na českém trhu, hlásí 90% nárůst prodejů ve srovnání s dubnem 2017. „Oproti průměrným prodejům za posledních 6 let lidé během letošního dubna nakupují zmrzliny o 80 % více. To jsou pro start sezóny výborné výsledky, před námi jsou ale ještě hlavní letní měsíce, které jsou klíčové,“ doplňuje brand manažer značky Prima zmrzlina Lukáš Dědek.

Češi kupují zmrzlinu v závislosti na počasí. „Prodejcům zmrzlin začíná v Čechách sezóna na přelomu března a dubna. Každý rok je to jinak a Češi si zmrzliny začínají pravidelně kupovat až ve chvíli, kdy mohou schovat teplé kabáty do skříní,“ říká Lukáš Dědek z Prima zmrzliny. Počet slunečných a teplých dní má přímý vliv na prodejní výsledky všech zmrzlinářů.


ČTĚTE TAKÉ: Silný vítr lámal v Královéhradeckém kraji stromy a strhával střechy domů, hasiči měli napilno
V pátek 13. dubna mezi 17.00 – 22.00 hodinou zasahovali dobrovolní i profesionální hasiči na území Královéhradeckého kraje hned u sedmdesátky případů. Z toho byly téměř dvě třetiny nahlášeny do 18 hodin.

Prima zmrzlina je původní česká značka zmrzlin s vlastní továrnou v Opavě. V roce 2017 její tržní podíl dosáhl 25 %. Její značka zmrzlin Mrož a Pegas je dlouhodobě mezi TOP 4 značkami na českém trhu.

Jana Holoubková, 
(red.)

Komentáře
Předchozí článekNamol opilý a agresivní řidič ujížděl policistům na Mostecku, policisté museli střílet!
Další článekZaměstnanci Skupiny ČEZ pomohli již podruhé dobré věci, stačilo jen, aby doma opět provětrali své šatníky a kuchyňské linky
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.