Předseda ŘN-VU Josef Zickler a Marek Kubín Předseda Komise Rozhodčích ČSKe Foto: archiv Josef Zickler

Praha – Vlajka vlaje a naše “ KDE DOMOV MŮJ “ teskně zní. Čeští fanoušci, kteří jsou zároveň daňovými poplatníky, jsou oprávněně na chvíli hrdými Čechy. Media chrlí chválu a všichni mají pocit, že se nám to povedlo. V tomto duchu si přihřejí polívčičku určitě i političtí matadoři a sportovní bafuňáři.

Dovolte mi, Vám prozradit sladké tajemství:

NÁM SE TO NEPOVEDLO, jim se to povedlo.

Mluvím konkrétně třeba o slečnách Ledecké a Sáblíkové. Mluvím dále především o jejich rodičích a rodinách, o soukromých podporovatelích a víceméně dobrovolných trenérech. Tak těm se to skutečně povedlo.

Proč brojím proti tomu, že nám se to nepovedlo? My jsme pro ně neudělali zhola  nic. Naše daně skončili jinde. Stát se nepostaral. Potažmo ani základní jednotky státní zprávy v rámci svých grantových programů nedávají šanci mládežnickým sportovcům v inviduálních sportech. Vše táhnou rodiče ze svého. Když rodiče nemají, tak má mládežník smůlu. Když rodiče a ostatní nadšenci obětují svůj život a pohodlí a přijdou výsledky, tak je taktně opomeneme a nastoupí takzvaní : „VITAČI ÚSPĚCHU„.

Cesta z tohoto kuriozního stavu není zase tak složitá. Založení administrativních středisek talentované mládeže inviduálních sportů v jednotlivých regionech. Proč administrativních? Aby na nich zase nikdo necizopasil, vlastně nic není potřeba. V rámci svých grantových programů zařadí jednotky státní správy mimo stále se opakující přijemce dotací i tato střediska.


ČTĚTE TAKÉ: Konec ochrany obchodníků s penězi omezí chudobu


Dotace budou poukázány přímo rodičům nadaného sportovního mládežníka, kteří je dle stanovených pravidel vyúčtují. Jsem přesvědčen, že není lepší hospodář než rodič, jehož životní cestou je výchova svého talentovaného mládežníka. Náklady sice nepokryjeme, ale aspoň stát pomůže. Pak můžeme konečně hrdě tvrdit, že jsme uspěli.

Proč o tom píšu… Za prvé takového mládežníka mám, ale byl samozřejmě mnohem méně významný, takový kterých jsou desítky. Dnes už je dospělý, ale občas spolu vzpomínáme a bojíme se oba co nás čeká, když bude vnuk po otci. Za druhé. Veřejně jsem ohlásil svoji kandidaturu na Senátora s dozvídám se skutečnosti o přístupu při rozdělovaní dotací na sport, který mě doslova děsí.

Proto tvrdím : „Co si nezařídíme sami, tak mít nebudeme. Josef Zickler.

Josef Zickler ,
Předseda ŘN-VU ,

(redakce) *

Komentáře
Předchozí článekVIDEO: Žena šla na rande úplně nahá, její nápadník to však ani nepostřehl
Další článekVe Zlíně hořela tři vozidla. Plameny se z hořícího automobilu přenesly na další dvě vozidla
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.