Emergency
Urgentní příjem nemocnice - EMERGENCY, ilustrační foto. Zdroj: #pxhere.com

Karvinsko – K dalšímu případu tonutí dítěte vyjížděli v pátek 3. srpna moravskoslezští záchranáři do obce Těrlicko na Karvinsku. Před devatenáctou hodinou převzali pracovníci krajského operačního střediska záchranné služby tísňové volání z obce Těrlicko. Nahlášeno bylo tonutí dítěte. Na místo okamžitě vzlétl vrtulník letecké záchranné služby a vyjela pozemní posádka z nedalekého Havířova. Informoval o tom aktuálně redakci serveru #zpravyextra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.


PSALI JSME: V Ostravě se muž zřítil ze žebříku, v kritickém stavu ho záchranáři transportovali do nemocnice
Letečtí záchranáři spolu s pozemní posádkou krajské záchranky museli 1. srpna zasahovat, u velmi vážné události v Ostravě -Šenově, kde se osmašedesátiletý muž, při česání ovoce zřítil ze žebříku. Záchranáři ho museli oživovat, poté letecky transportovat do nemocnice. 

Čtyřletý chlapec se pohyboval na zahradě poblíž venkovního bazénu, přičemž do něj během hry spadl a topil se. Následně byl z vody vytažen dospělými osobami, avšak v bezvědomí a bezdeší.

Operátorka krajské záchranné služby vedla laické zachránce k poskytování telefonicky asistované neodkladné resuscitace až do příletu vrtulníku. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil, že stav dítěte je život ohrožující a jeho dýchání nedostatečné. Bylo proto nutno podat léky, chlapce za-intubovat a převést na přístrojem řízenou ventilaci,“ uvedl Humpl.

Po poskytnutí komplexní přednemocniční neodkladné péče bylo dítě vrtulníkem přepraveno na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil k události mluvčí záchranářů.

-jb, (red.)

Komentáře