ilustrační foto: Letecká záchranná služba Moravskoslezkého kraje FOTO: archiv ZZS MsK

Ostrava –  Letečtí záchranáři spolu s pozemní posádkou krajské záchranky museli 1. srpna zasahovat, u velmi vážné události v Ostravě -Šenově, kde se osmašedesátiletý muž, při česání ovoce zřítil ze žebříku. Záchranáři ho museli oživovat, poté letecky transportovat do nemocnice.

O události a záchranné akci dnes informoval redakci serveru #zpravyextra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že osmašedesátiletý muž trhal ze žebříku ovoce, přičemž došlo k jeho pádu na zem. Následně upadl do bezvědomí a v době příjezdu posádek záchranné služby nejevil známky života. Zasahující lékař na jeho těle při prvotním vyšetření neobjevil žádné známky poranění.

První pomoc postiženému poskytovali svědkové události, kteří prováděli srdeční masáž.


ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda motocyklisty na Novojičínsku. Sedmadvacetiletého muže se, již nepodařilo záchranářům oživit
V úterý 31. července, několik minut po 18.30 hodině vyjížděli novojičínští záchranáři do Frenštátu pod Radhoštěm, kde došlo k těžké dopravní nehodě řidiče motocyklu, který sjel ve vysoké rychlosti ze silnice a následně narazit do betonového mostku. 

Záchranářům se asi po deseti minutách od jejich příjezdu podařilo s podporou léků a přístrojové techniky obnovit krevní oběh muže a připravili jej proto k přepravě do zdravotnického zařízení. V průběhu transportu však ve vrtulníku došlo k opětovné srdeční zástavě a letečtí záchranáři museli znovu resuscitovat,“ uvedl Humpl.

Pacientovi poskytli další léky, připojili jej k přístroji zajišťujícímu zevní srdeční masáž a za probíhající resuscitace muže předali týmu urgentního příjmu FN Ostrava,“ doplnil k události mluvčí záchranářů.

-jb, (red.)

Komentáře