Sdílejte
Teploměr Autor: Jan Petráš - ZprávyExtra.cz

Česko – Situace: přes Německo postupuje k východu okluzní fronta. Zataženo až oblačno, místy přechodně až polojasno. V Čechách a na západě Moravy od západu na většině území občasné sněžení, v polohách pod 400 m i déšť se sněhem nebo déšť. Nejvyšší teploty 0 až 4 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě místy slabý do 4 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles, později od západu slabý vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré, na Moravě místy mírně nepříznivé.

Předpověď na noc a pondělí 12. února 

Situace: Za okluzní frontou, která v noci přejde přes naše území dále k východu, se k nám bude od západu rozšiřovat nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu.

Zataženo až oblačno, místy občasné sněžení, v polohách pod 300 metrů i déšť se sněhem. V severozápadní polovině území postupně srážky jen ojediněle a k ránu na severozápadě místy až polojasno. Nejnižší teploty +1 až -3 °C, ojediněle tvorba náledí. Mírný jihozápadní, až západní vítr 2 až 5 m/s.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup

Rozptylové podmínky: většinou dobré, postupně místy mírně nepříznivé.

Zdroj: ČHMÚ
(red.)

 

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekDOBRÁ PRÁCE: Policisté na Děčínsku zachránili pomocí defibrilátoru „Lifepak“ lidský život!
Další článekV Moskevské oblasti havaroval letoun An-148
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.