Sdílejte
Hlídka policistů ve složení prap. Roman Hadrava a prap. Marek Šlik z obvodního oddělení Benešov nad Ploučnicí, kteří zachránili lidský život. Foto: Policie ČR

Děčínsko –  Službukonající policisté na Děčínsku, opět využili defibrilátor „Lifepak 1000,“ kterým jsou v současné době opatřena některá služební policejní vozidla a tím, v pondělí 5. února, ve večerních hodinách zachránili život muži, kterému náhle přestalo bít srdce. 

O události informovala krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová s tím, že operátorka Zdravotnické záchranné služby požádala vyslání policejní hlídky opatřené vozidlem s defibrilátorem k osobě se zástavou srdce.

 

Hlídka policistů ve složení prap. Roman Hadrava a prap. Marek Šlik z obvodního oddělení Benešov nad Ploučnicí, kteří zachránili lidský život. Foto: Policie ČR*

Hlídka policistů ve složení prap. Roman Hadrava a prap. Marek Šlik z obvodního oddělení Benešov nad Ploučnicí se na určené místo do Dolních Habartic na Děčínsku dostavila do dvou minut.
Na místě již na ní čekala oznamovatelka, u jejíhož manžela došlo k zástavě srdce,“ upřesnila Veronika Hyšplerová.

Policisté ihned převzali resuscitaci 39letého muže a pokračovali až do příjezdu zdravotnické záchranné služby,“ doplnila policejní mluvčí.


ČTĚTE TAKÉ: Agresor v Plzni fyzicky napadl ve škole těhotnou studentku, již je ve vazbě!


Všechno dopadlo dobře a muže se podařilo zachránit. V současné době je muž hospitalizovaný v nemocnici a mimo ohrožení života.

-sim, (red.)

Komentáře