Sdílejte
Na snímku spoluzakladatel a tvůrce Bybyboxu nové generace Zdeněk Jiřica s novináři. Foto: Ludvík Hess

Karviná – Čtvrté letošní děťátko a 166. celkově má mimořádnou výjimečnost – je prvním děťátkem tmavé pleti, ale černoch to není. Vstoupilo do života babyboxem v Karviné, jako třetí karvinské děťátko. O jeho stavu mi referovala tisková mluvčí Radka Fleischerová a zástupkyně primáře Barbara Widenková. Klučík je na první pohled zdravý, byl oblečený v šatičkách po starším sourozenci. Má několik dní a váží 4 920 g a měří 54 cm. Sestřičkám jej pomáhal vyjmout z babyboxu vrátný Pavel a po něm dostal křestní jméno a protože je tak dobře vykrmený, příjmením se jmenuje Veliký. Uvedl pro redakci serveru ZprávyExtra.cz zakladatel babyboxu v ČR pan Ludvík Hess.

Skóre kluci versus holky upravil na 72:94.

Včera jsem ještě uváděl, že babyboxy financované Nadací Komerční banky, a. s. – JISTOTA pomohly zachránit 60 dětí. Po dnešku číslo zvyšuju na 61!“ upřesnil Hess.

Ať žije Nadace JISTOTA a její předsedkyně Sylva Floríková! Ať žije Pavel Veliký!“ Popřál doslova Babydědek Lu – Ludvík Hess.


PSALI JSME: 164. děťátko v babyboxu, je holčička Bára na radnici Prahy 2


-jb, (red)
Babydědek Lu *

 

 

 

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekPři dopravní nehodě v Ostravě bylo zraněno šest osob. Zasahovaly všechny složky IZS
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.