Sdílejte
Sanitka RZP - Zdravotnické záchranné služby MS kraje, ilustrační foto. Autor: archiv ZZS MsK

Kopřivnice –  Pozemní posádky záchranné služby z Kopřivnice, spolu s Leteckou záchrannou službou zasahovaly v pondělí 26. března, v půl čtvrté odpoledne u dramatické události v Kopřivnici, kde se ošklivě popálil při svařování jeden z tamních dělníků. Zraněného muže musel, ve vážném stavu transportovat do nemocnice vrtulník záchranářů. O události dnes informoval redakci serveru ZprávyExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Jednapadesátiletý muž cizí státní příslušnosti byl v době příjezdu záchranářů při vědomí, ležící v posteli. Ukázalo se, že vážné popáleniny II. stupně utrpěl již ráno, avšak pomoc si nepřivolal.

Zranění v oblasti hlavy, hrudníku, horních a dolních končetin, byla závažná a postižený se nacházel ve stavu ohrožujícím jeho život.

„Zasahující lékař jej proto musel uvést do umělého spánku, zaintubovat dýchací cesty a zajistit přístrojem řízenou ventilaci. Týmy ZZS ošetřily popálené plochy a připravily pacienta k transportu do zdravotnického zařízení,“ upřesnil Humpl.

Letečtí záchranáři pak si pak převzali muže na palubu vrtulníku a zajistili šetrnou přepravu do ostravské Fakultní nemocnice. Byl předán do péče lékařů popáleninového centra,“ doplnil k události mluvčí záchranné služby.

Zda se jednalo o nějaké porušení předpisů bezpečnosti práce, či nešťastnou náhodu  nyní prověřují policisté. Zraněný dělník aktuálně zůstává stále ve vážném stavu v péči nemocničních lékařů.


ČTĚTE TAKÉ: Muže na Opavsku vážně zranila kráva. Do nemocnice musel zraněného transportovat vrtulník


-jb, (red.) 

 

Komentáře