Pohřešovaná manažerka Jana Svobodová Zdroj: Policie ČR

PRAHA / Společnost navýšila odměnu za informace vedoucí k nalezení manažerky zmizelé Jany Svobodové na jeden milion korun. Jana Svobodová zmizela v létě letošního roku. Odměna se zvedla z půl milionu korun na jeden milion. Policie v úterý 20. října zveřejnila snímek, na kterém je zachyceno vozidlo Ford Kuga s Janou Svobodovou. Policie po Svobodové prozatím bez úspěchů i nadále pátrá.

Soukromá společnost, pro kterou pohřešovaná Jana Svobodová pracovala, navýšila původní odměnu z půl milionu korun na jeden milion korun.

Milionová odměna je určena tomu, kdo poskytne konkrétní informace, které jednoznačně povedou k vypátrání Jany Svobodové, ať už přímo, či cestou nálezu jejího vozidla značky Ford Kuga, telefonu nebo jiných osobních věcí.

„Zároveň kriminalisté 1.ook Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy zveřejňují fotografii vozidla pohřešované, které neprodleně po zmizení hledané ženy používají pro kriminalisty dva, zatím neznámí muži,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zmiňovaná odměna je určena také tomu, kdo tyto osoby pomůže kriminalistům jednoznačně identifikovat.

Kriminalisté jsou samozřejmě připraveni, jak již zaznělo dříve, zajistit takovému svědkovi, který poskytne relevantní a upotřebitelné informace patřičnou anonymitu.

Kriminalistům podařilo zmapovat pohyb vozidla pohřešované. Díky tomu vědí, že patnáctého července vjíždělo její vozidlo Ford Kuga stříbrné barvy kolem osmnácté hodiny na dálnici D8 a o hodinu později přijelo do obce Velemín. Zde vyvstává určitá, dvacetiminutová prodleva, neboť cesta z Prahy do Velemína trvá, za normálních okolností, čtyřicet minut. Proto se kriminalisté důvodně domnívají, že vozidlo v průběhu cesty opustilo dálnici D8 například sjezdy Odolena Voda, Úžice, Nová Ves, nebo dalším jiným.

„Z Velemína se pak stříbrné vozidlo Ford Kuga vracelo zpět do hlavního města, kdy je jeho pohyb zaznamenán cirka o hodinu později na Spořilovské ulici směrem na D1. Výskyt mobilního telefonu je pak naposledy zaznamenán přibližně ve čtvrt na deset večer, patnáctého července, v oblasti Jihlavy, konkrétně poblíž lokality Antonínův důl,“ uvedl Hulan.

Poznatky k tomuto případu, tedy jak k pohřešované Janě Svobodové, oběma mužům zachyceným na fotografii, nebo vozidlu pohřešované mohou pozorní spoluobčané kriminalistům předat prostřednictvím telefonních čísel , (záznamník), nebo prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Komentáře
Předchozí článekNová jachta Alexe Thomsona bude mezi bílými plachtami zářit jako černá perla
Další článekPři ruských náletech v Sýrii umírá více civilistů než extrémistů Islámské státu!