Sdílejte
Legendární Alphaville. Foto: archiv

Praha – Hvězdy sladkých „osmdesátek“, kdo by je neznal. Hity jako Big in Japan či Forever Young bořily v té době hitparády na všech světadílech planety. Roztomiloučkému frontmanovi Marianu Goldovi ležely v té době fanynky u nohou a Alphaville vyprodal vše, kam dorazil.

Ani téměř po čtyřiceti letech však Alphaville neskončil. Německou káru této větově známé kapely táhne stále stejný frontman Marian Gold a stále lítá po světe, kde po něm všichni chtějí jeho megahit Forever Young. „Koncertovat nás stále baví, děláme to už strašně dlouho, ale máme to pořád rádi. Dokud to půjde, končit rozhodně nechceme“, uvedl Gold, který před třemi lety oslavil už šedesátku. Ani v tomto věku se však nezastaví.

V nejbližší době ho čekají koncerty v Rumunsku, Polsku a tři má naplánované dokonce v Americkém Hollywoodu.

O Alphaville, je prostě stále zájem a v říjnu přijedeme i k nám. V plánu má totiž koncert v legendární Lucerně a ve středočeské Příbrami. Právě s Českou republikou je Alphaville úzce spojen jejich hit Forever Young se totiž po počeštěném přezpívání Karlem Gottem (Být stále mlád), stal dokonce jedním z největších mistrových hitů. Však si ho taky pánové před devíti lety v Praze společně zazpívali. Povede se to i teď? „Karla mám moc rád.

Na mé koncerty v Příbrami i v Praze jsem ho pozval a producenti VDN Promo těchto koncertů ho oficiálně požádali. Věřím, že alespoň na chvilku dorazí a že to spolu ještě jednou roztočíme“, uzavřel Gold. Koncerty se konají 4 a 5. Října.

-rk, Petr Větrovský,
(-red.)

Komentáře