Sanitka záchranné služby, ilustrační foto. Autor: archiv ZZS Moravskoslezského kraje

Karvinsko – Krajští záchranáři zasahovali v sobotu 5. května, večer u vážné dopravní nehody na Karvinsku. Střet osobního automobilu s motocyklem v Rychvaldu byl krajskému operačnímu středisku záchranné služby nahlášen, krátce po osmnácté hodině. Na místo byly okamžitě vyslány tři pozemní týmy záchranné služby, a to ze stanovišť v Karviné, Havířově a Bohumíně, u nehody zasahoval rovněž vrtulník Letecké záchranné služby z nedaleké Ostravy. O události informoval dnes krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Záchranáři v souvislosti s nehodou ošetřovali pět osob

Třicetiletý motocyklista utrpěl při střetu, dle záchranářů mnohočetná vážná poranění v oblasti končetin, hlavy a hrudníku. Zasahující lékař jej musel uvést do umělého spánku, za intubovat a převést na přístrojem řízenou ventilaci. Pro pacienta přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby a jeho posádka muže šetrně transportovala letecky na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Při nehodě byly zraněny další tři osoby, které cestovaly v automobilu – čtyřicetiletá žena a dvě děti (5 a 8 let). Jejich poranění byla lehkého charakteru a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je týmy záchranné služby předaly na chirurgické ambulanci v nemocnici Orlová,“ uvedl Humpl.


ČTĚTE TAKÉ: Vážná nehoda kamionu, autobusu a dodávky ochromila provoz na plzeňské dálnici před Prahou
Všechny složky Integrovaného záchranného systému spolu s leteckou záchrannou službou musely zasahovat, u vážné dopravní nehoda zahraničního autobusu, kamionu a dodávky na 1. kilometru dálnice D5 u obce Chrášťany ve směru do Prahy. 

Dvaatřicetiletá žena, musela být na místě události ošetřena se známkami akutní stresové reakce,“ doplnil k nehodě mluvčí záchranářů.

Vedle záchranářských posádek na místě zasahovali také profesionální hasiči a Policie ČR. Okolnosti nehody jsou nyní, v šetření dopravních policistů.

sim, (red.)

Komentáře