Při požáru automobilu došlo k poškození fasády rodinného domu na Karvinsku. Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Karviná – V brzkých ranních hodinách, v neděli 20. května vyjížděli profesionální hasiči k ohlášenému požáru osobního vozidla zaparkovaného poblíž rodinného domu, v katastru obce Dětmarovice (okres Karviná). Plameny automobil zcela zničily.

O požáru informoval krajský mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp s tím, že po příjezdu na místo události hasiči okamžitě nasadili na likvidaci požáru osobního vozidla a části zateplení rodinného domu, na které se požár rozšířil od hořícího automobilu, u kterého bylo vozidlo zaparkováno, dva vodní proudy. Hasiči svým rychlým a profesionálním zásahem zabránili vzniku větších škod, neboť v době příjezdu první jednotky se oheň již rozšiřoval na střechu rodinného domu.


ČTĚTE TAKÉ: V Havířově hořel panelák, záchranka ošetřila osm zraněných lidí
Zdravotnická záchranná služba zasahovala, ve čtvrtek 17. května, spolu s ostatními složkami IZS, u požáru v panelovém domě v Havířově. Operátoři tísňové linky byli o události informováni několik minut před půl jednou. 

Hasiči dostali požár po kontrolu za pouhých 30 minut za použití kombinace hasící pěny a vody, dalších 30 minut jim zabrala celková likvidace,“ upřesnil Popp.

Příčina požáru je zatím v šetření krajských vyšetřovatelů hasičů. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc Kč,“ doplnil k události mluvčí hasičů.

sim, (red.)

Komentáře