Záchranáři u nehody - Novojičínsko. Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Novojičínsko – Ke třem vážným nehodám musely vyjíždět během soboty 19. května odpoledne a večera záchranáři na Novojičínsku. Všechny se odehrály mezi šestnáctou a dvacátou hodinou a zasahovaly u nich pozemní týmy zdravotnických záchranářů spolu s leteckými záchranáři.

O nehodách dnes informoval krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že nejprve operátoři tísňové linky 155 přijali oznámení o pádu cyklistky na cyklostezce v Bartošovicích. Sedmadvacetiletá žena si při nehodě přivodila vážné poranění hlavy a horní končetiny. Pacientce byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a poté ji vrtulník transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Na silnici mezi obcemi Jerlochovice a Vlkovice došlo okolo sedmnácté hodiny ke střetu motocyklisty s automobilem.

Šestapadesátiletý motocyklista utrpěl vážná poranění horní a dolní končetiny. Kromě něj došlo ke zranění dvou cestujících v osobním vozidle – u šestašedesátileté ženy a čtrnáctiletého chlapce zjistili záchranáři lehká poranění,“ uvedl Humpl.


ČTĚTE TAKÉ: V Karviné hořel automobil, plameny poškodily i fasádu rodinného domu
V brzkých ranních hodinách, v neděli 20. května vyjížděli profesionální hasiči k ohlášenému požáru osobního vozidla zaparkovaného poblíž rodinného domu, v katastru obce Dětmarovice (okres Karviná). 

Motocyklistu do nemocnice v Ostravě přepravil vrtulník, další dva zraněné pak sanitní vozidlo do novojičínské nemocnice.

Před dvacátou hodinou pak došlo ke střetu sedmačtyřicetileté motocyklistky s automobilem ve Studénce,“ doplnil k nehodám mluvčí záchranné služby a upřesnil, že s těžkým poraněním dolní končetiny musela být ošetřena a poté předána do další péče ve FN Ostrava.

U zmiňovaných nehod zasahovali také ostatní složky Integrovaného záchranného systému.

jb, (red.)

Komentáře