Sdílejte
Psí masi, delikatesa v J. Koree. Zdroj: © AFP 2018/ Stringer / cz.sputniknews.com

Jižní Korea – Jižní Korea chtěla uzavřít trhy se psím masem během konání Olympijských her, ale neudělala to. Uvádí to Daily Mail.
Podle údajů tisku je možné najít psí maso pouhých 100 km od Pchjongčchangu na trhu Moran v Songnamu. Je to největší tržiště v zemi pod širým nebem s obchodem se psy a psím masem. Místní úřady slíbily, že ho před olympiádou uzavřou.

Během roku se na trhu prodá a zabije kolem 80 tisíc psů. Zvířecí maso je hlavní součástí polévky, která, jak věří místní obyvatelé, zvyšuje sexuální touhu. Vláda země neschvaluje obchod se psy, ale nezakazuje ho kvůli vysoké poptávce. DM uvádí, že třetina Korejců alespoň jednou v životě ochutnala psí maso.

Novináři zdůrazňují, že místo uzavření trhu se úřady rozhodly udělat ho nenápadnějším a umístily tam značky zakazující fotografování. Dodržování předpisů sledují trhovci a ochranka, jejichž většina odmítla komunikovat s novináři.


ČTĚTE TAKÉ: Palestinský mírový vyjednavač říká Nikki Haleyové, aby „držela hubu“


Podle údajů DM na tržišti i nadále zabíjejí psy, nehledě na to, že už v prosinci 2016 to bylo oficiálně zakázáno. Do května 2017 měly být klece a psí jatka definitivně odstraněny. Novinové fotografie ukazují, že to splněno nebylo.

cz.sputniknews.com,
 (red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekV Praze hořel automobil, požár likvidovali hasiči z Modřan
Další článekIvan Kratochvíl: O čem bych mluvil u hrobu majora Filipova
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.