FRÝDEK-MÍSTEK / V neděli 20. září, krátce po 11. hodině dopolední někdo odložil do babyboxu v nemocnici ve Frýdku-Místku novorozenou holčičku. Novorozená holčička je podle informací zakladatele sítě babyboxů v ČR Ludvíka Hesse podchlazená. Holčička je tak 127. děťátkem odloženým v Česku.

„Děťátko mi oznámil mobil v 11 hodin 16 minut a chvilku na to mi volala dětská primářka frýdecko-místecké nemocnice Ivanka Röschlová, protagonistka babyboxů a kamarádka,“ oznámil serveru ZprávyExtra.cz Ludvík Hess.

V babyboxu ve Frýdecko-Místecké nemocnici byla novorozená holčička nalezena s pupečníkem zavázaným na uzel, lehce podchlazená na 34 stupňů.

„Zatímco já píšu tiskovou zprávu, Ivanka Röschlová holčičku prohřívá. Je šestnáctým moravskoslezským děťátkem odloženým do bedýnky a třetím frýdecko-místeckým a zvýšila skóre holky vs. kluci na 74:53,“ sdělil Hess.

„Holčička by se měla jmenovat Ivanka, jenže Ivanky už máme tři,“ uvedl Ludvík Hess.

Hess novorozenou holčičku pojmenoval Sylvou – po předsedkyni správní rady Nadace Komerční banky – JISTOTA Sylvě Floríkové, která se mnou babybox před sedmi lety otvírala.

Nadace JISTOTA je největším dárcem babyboxů. Financovala dvacet historických bedýnek a z nich čtyři nejstarší už pomohla vyměnit za babyboxy nové generace. „Ať žijí obě Sylvy,“ dodal Ludvík Hess.

Komentáře
  • TAGY
  • babybox
  • dítě
  • miminko
Předchozí článekPotápěči v noci vytáhli z Labe na Pardubicku mrtvého mladíka
Další článekV areálu rekreačního střediska se zřítila houpačka, zabila pětiletého chlapečka