Sdílejte
Baby box, ilustrační foto. Autor: archiv redakce / J.B. (2018)
BabyBox-text / @zpravyextra

Příbram – V úterý 3. dubna, ve 20:25 přijal do své klimatizované náruče příbramský babybox již čtvrté děťátko. Bylo pečlivě zabalené v zavinovačce s čepičkou na hlavě. Soudě podle růžové čepičky tipuju na holčičku. „Ale definitivní informaci dostanu, až teď zavolám do příbramské nemocnice,“ sdělil redakci serveru ZprávyExtra.cz aktuálně zakladatel baby boxů v České republice Ludvík Hess alias Babydědek Lu.

Sestra Martina a ošetřující lékařka Eva Motyčková mi řekly, že se jedná na první pohled o zdravou holčičku, dnes narozenou, s pupečníkem ošetřeným kouskem fáče. Nějaké jméno měly přichystané, ale prosadím jméno Nela, jehož nositelkou je dcera majitele společnosti D.I.SEVEN, a. s., která je hlavním mecenášem příbramského babyboxu,“ uvedl Babydědek Lu.


PSALI JSME: Čtvrté letošní děťátko a 166. celkově bylo nalezeno v babyboxu v Karviné


Nela je pátým letošním děťátkem a skóre holky versus kluci zvýšila na 95:72.

Odložené děti mi radost nedělají, ale využití právě příbramského babyboxu, je pro mne jistým zadostiučiněním.

„Zábrany v jednání o instalaci babyboxu, jež měl ředitel nemocnice (Holobrada?!) mi pomohl vyřešit protagonista babyboxů Martin Kupka, nyní poslanec, tehdy ještě náměstek hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové,“ doplnil k večerní aktualitě z Příbrami Ludvík Hess.

Ať žije Martin Kupka! Ať žije Nela!

Babydědek Lu,
(redakce)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekU Braňan na Mostecku havarovalo osobní vozidlo, po karambolu skončilo na střeše
Další článekBruslaře v Karviné srazil automobil, mladý muž na místě zemřel
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.