BRANKY / Dopravu na železniční trati v pátek 18. září v odpoledních hodinách zastavila nehoda na železničním přejezdu v Brankách na Opavsku. Řidička osobního vozidla se tam střetla s osobním vlakem.

„Dnes 18. 9. 2015 v 14.18 hodin se u Branky u Opavy střetl osobní vlak jedoucí z Hradce nad Moravicí do Opavy s osobním automobilem,“ sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda se podle Drážní inspekce udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. V osobním vlaku cestovalo okolo třiceti lidí, nikdo z cestujících nebyl zraněn.

Osobní vlak podle svědků vlekl osobní vozidlo okolo 70 metrů.

O zraněnou řidičku z osobního vozidla se postarala posádka sanitního vozidla, které shodou náhod projíždělo místem nehody. „Řidičku vyprostili z osobního vozidla svědci nehody, v době záchranné akce byla žena v bezvědomí a její život byl ohrožen. Dle prvotních informací je zde podezření na poranění hlavy,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Do nemocnice řidičku transportoval vrtulník Letecké záchranné služby.

GALERIE: Nehoda na přejezdu v Brankách

Zdroj: Drážní inspekce

Při nehodě byla zraněna řidička osobního automobilu a škoda na autě byla vyčíslena na 300 tisíc korun. Škoda na osobním vlaku dosud vyčíslena nebyla.

Komentáře
  • TAGY
  • dopravní nehoda
  • železniční nehoda
Předchozí článekNezvyklé chutě těhotných žen aneb Menu plné hlíny, písku a kamení
Další článekV Palmýře umírají extrémisté z Islámského státu. Sýrie podniká letecké útoky