polite
Francouzká policie, foto: © Sputnik / Julien Mattia

Francie (Svět) – Za dva roky bylo ve Francii odhaleno více než 400 dárců teroristických organizací, sdělil pařížský prokurátor François Molins.

Víme, že organizace jako Islámský stát (zakázaná v RF) a Al Káida (zakázaná v RF) potřebují peníze na uspokojení svých potřeb… Potřebují peníze na své teroristické útoky… Naše činnost nám umožnila odhalit za dva poslední roky 416 dárců z Francie a 320 „výběrčích“ peněz, jež se nacházejí hlavně v Turecku a Libanonu, díky kterým získávají džihádisté v Sýrii a Iráku potřebné prostředky,“ řekl Molins v přenosu rozhlasové stanice France Info.

Uvedl údaje, podle kterých utratili teroristé za přípravu útoků v Paříži v lednu 2015 25 tisíc eur a v listopadu stejného roku až 80 tisíc eur.


ČTĚTE TAKÉ: V Německu se vyostřuje střet kvůli přivážení rodin migrantů
Německo – V Německu se nadále vyostřuje politický střet parlamentními stranami o sjednocení rodin migrantů. Strany se nemohou shodnout na detailech o maximálním počtu přijíždějících lidí.

Ve dnech 25. — 26. dubna probíhá v Paříži mezinárodní konference, pro boj s financováním terorismu.

cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekVIDEO: Jednoruký bojovník získá šanci dostat se do UFC
Další článekSpolečnost Haier představila na veletrhu Hannover MESSE platformu COSMOPlat, která zobrazuje kreativitu světové úrovně v inteligentní výrobě
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.