Letecká záchranná služba Ostrava na heliportu, ilustrační foto. Autor: archiv ZZS / LZS MsK

Frýdek-Místek – Těžkým zraněním šestadvacetileté ženy skončil střet osobního vozidla s chodkyní na Opavské ulici, ve Frýdku-Místku, v pátek 15. září krátce po poledni. Na pomoc vyjely okamžitě pozemní posádky záchranné služby z blízkého stanoviště a následně vzlétl k misi také vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

O vážné páteční nehodě informoval aktuálně ZpravyeEtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že šestadvacetiletá chodkyně byla po kolizi s vozidlem v bezvědomí a selhaly u ní i ostatní základní životní funkce.

Záchranáři po svém příjezdu ihned navázali na již započatou základní resuscitaci – postižené zajistili dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci, zahájili podávání léků a také pokračovali v nepřímé srdeční masáži.

Po přibližně deseti minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh a připravili pacientku k leteckému transportu do nemocnice.

„Ženu se zraněním hlavy a podezřením na další poranění zajistili krčním límcem, uložili do vakuové matrace a vrtulník odstartoval k letu do FN Ostrava. Na palubě však došlo opět k selhání srdeční činnosti a letečtí záchranáři museli znovu zahájit srdeční masáž,“ sdělil mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl a upřesnil, že postižená byla předána lékařům urgentního příjmu za kontinuální resuscitace a ve stavu selhání všech základních životních funkcí.

Příčiny nehody jsou nyní v šetření Policie ČR.

PSALI JSME:Na Frýdecko-Místecku se vážně zranilo čtyřleté dítě po pádu z okna

Autor: Jiří Berec,
krajská redakce

Komentáře