Rozsáhlý požár haly v Sebranicích zaměstnal hasiče na celou noc Foto: HZS Jihomoravského kraje

SEBRANICE / Deset jednotek hasičů bojovalo na Blanensku od sobotní 17. hodiny v Sebranicích s rozsáhlým požárem haly. V té bylo v tu chvíli uskladněno několik stovek balíků slámy. Kvůli rozsáhlému požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Halu nechali hasiči vyhořet, škoda se pohybuje okolo 2,5 milionu korun.

„V 17.00 hodin byl operačnímu středisku ohlášen požár zemědělské haly s uskladněnými balíky slámy na okraji obce Sebranice. Bez prodlení proto vyhlásilo II. stupeň požárního poplachu a vyslalo k požáru 10 jednotek hasičů. Již po příjezdu prvních z nich na místo byl takřka celý objekt v plamenech. Požár se v tu chvíli nekontrolovaně rozšiřoval dál, až halu po chvíli zasáhl v celém rozsahu,“ uvedl mluvčí hasičů Rostislav Zelený.

Zasahující hasiči nejdříve odpojili objekt od elektrické energie, okolí události nasvítili a postupně se zaměřili na venkovní boj s požárem za použití sedmi vodních proudů. Velitel zásahu si místo průběžně rozdělil do několika úseků a kvůli značné spotřebě vody nechal v Sebranicích zřídit čerpací stanoviště, odkud se prázdné cisterny doplňovaly.

Za účelem zajištění maximálního komfortu pro přítomné hasiče byla k události vyslána i jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Okrouhlá, která na místě pomáhala s vytvořením potřebného zázemí. Neboť se vlivem tepla celá konstrukce deformovala a navíc nehrozilo další rozšíření požáru, rozhodl velitel zásahu, že se objekt nechá kontrolovaně vyhořet. Po třech hodinách se tak během noci u požáru střídaly jednotky, které u požářiště prováděly obhlídku a dozor.

„Předběžnou škodu odhaduje vyšetřovatel na 2 500 000 Kč, příčinu vzniku tohoto rozsáhlého požáru nadále šetří,“ uzavřel mluvčí Rostislav Zelený.

Komentáře
  • TAGY
  • hasiči
  • požár
  • požár haly
  • požáry
Předchozí článekV hořící chatě v Plzni našli tři ohořelá torza těl
Další článekVražda v Pršticích: Seniorku našli příbuzní v rodinném domku
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.