Bývalý prezident ČR Václav Klaus. Foto: © AFP 2018 / RADEK MICA / @ cz.sputniknews.com

Praha – Rusko pro Českou republiku nepředstavuje hrozbu, prohlásil dnes bývalý český prezident Václav Klaus v pořadu Partie na Primě. Podle něj Moskva na rozdíl od EU neposílá do Česka každý týden direktivy. Rusko by se mělo podle něj vrátit do skupiny G8.

Podle Klause Rusko na rozdíl od Sovětského svazu není pro Českou republiku žádnou hrozbou. Ta podle něj dnes přichází z Bruselu spolu s evropskými direktivami.

Pro nás byla hrozba Sovětský svaz, dnešní Rusko není žádná hrozba,“ uvedl Klaus v Partii. „Mě opravdu (ruský prezident Vladimir) Putin ničím neohrožuje,“ dodal. Naopak Brusel posílá do „našeho zákonodárství každý týden direktivy, které povinně musíme zavést, abychom byli dobrými a hodnými“, poznamenal bývalý prezident.

V otázce Ruska se Klaus ztotožnil s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, který navrhl návrat Moskvy do skupiny G8.

Nechávat Rusko mimo je dětinské a hloupé,“ řekl.

Dále zopakoval svůj negativní postoj k Evropské unii. Podle něj EU „přiškrcuje (Evropany) a nepřináší jim nic dobrého„. Připustil, že sice jako premiér země podával přihlášku do EU a podepsal za republiku smlouvu o přistoupení, v referendu o této otázce hlasoval proti. Proto by mu referendum o vystoupení z EU nevadilo.


ČTĚTE TAKÉ: Klaus ml. obdržel dojemný dopis s reakcí na jeho článek o zavedení lidských práv ve škole
Nedávný komentář Václava Klause ml. o novém výchovném systému v „ polepšovnách“ vzbudil u veřejnosti velkou reakci. „Držím Vám palce a zcela se ztotožňuji s Vašimi postřehy a názory.“ stojí v emailu, který dostal od bývalé ředitelky výchovného ústavu. 

Klaus uvítal, že členství v unii podporuje podle průzkumů pouze třetina obyvatel České republiky. Podle něj to znamená, že lidé mají otevřené oči a nenechají se totálně zmást propagandou. Evropský parlament je podle něj „bezcenný a bezvýznamný„, což dokazuje nízká účast v eurovolbách.

cz.sputniknews.com,
(-red.)

Komentáře
Předchozí článekMuž a dvě děti se vážně zranili při nehodě automobilu na Frýdecko-Místecku
Další článekPutin okomentoval Trumpův návrh vrátit Rusko do G8
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.