U dopravní nehody na D46 u Držovic zasahoval i vrtulník, střetly se dva osobní vozy s nákladním. Foto: HZS Olomouckého kraje

Držovice – V úterý 22. května byla, v 7:36 hodin oznámena na operační středisko hasičů Olomouckého kraje dopravní nehoda na dálnici D46 nedaleko obce Držovice ve směru na Olomouc. Nehoda si vyžádala zranění osob a zásah všech složek IZS.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova, kteří po příjezdu zjistili, že při nehodě se střetla dvě osobní vozidla a jeden kamion. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a zastavili drobný únik provozních kapalin. Vyteklé kapaliny na komunikaci hasiči zasypali sorbentem. Při nehodě došlo, ke zranění osob, na místě přistál i vrtulník letecké záchranné služby,“ uvedla k nehodě krajská mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.


ČTĚTE TAKÉ: Na silnici z Mohelnice na Svitavy havaroval kamion, spolujezdce hasiči vyprošťovali
V pondělí 7. května, ve 14.30 hodin, došlo k dopravní nehodě kamionu na silnici E442 z Mohelnice na Svitavy na úrovni obce Podolí. Nehoda si vyžádala zranění osob a zásah všech záchranných složek.

Jednotka hasičů dále spolupracovala se zdravotnickou záchrannou službou, při ošetření a transportu zraněných a s Policií ČR při šetření nehody. Dálnice, je v místě události zcela neprůjezdná. Na místo nehody míří také člen postraumatické péče krajských hasičů,“ doplnila k nehodě tisková mluvčí.

U dopravní nehody na D46 u Držovic zasahoval i vrtulník, střetly se dva osobní vozy s nákladním. Foto: HZS Olomouckého kraje

Okolnosti nehody jsou nyní, v šetření Policie ČR.

-sim (red.)

 

Komentáře