Záchranná služba, ilustrační foto. Zdroj: archiv redakce Udalosti112.cz / J.B. (c)2015

Bruntálsko – Zdravotnická záchranná služba, Letecká záchranná služba, profesionální hasiči i policisté, ti všichni museli v neděli 5. srpna zasahovat, krátce po jednadvacáté hodině u tragické dopravní nehody v Heřmanovicích na Bruntálsku. Osobní automobil, zde v plné rychlosti narazil do vzrostlého stromu. Nehoda si vyžádala jeden lidský život a dvě těžká zranění.

O nehodě informoval redakci serveru #zpravyextra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že jedné z osob, které v havarovaném vozidle cestovaly, již záchranáři nemohli pomoci. Utrpěná poranění byla neslučitelná se životem.

Čtyřiatřicetiletý muž zůstal v automobilu zaklíněn a po vyproštění se nalézal ve stavu selhání všech základních životních funkcí. Posádky záchranné služby proto zahájily resuscitační péči. U pacienta byla několik desítek minut prováděna nepřímá srdečné masáž, přičemž se nakonec podařilo obnovit jeho krevní oběh. Záchranáři zajistili dýchací cesty a podávání léků do žíly i kostní dřeně. „Postižený byl s mnohočetnými poraněními předán v kritickém stavu týmu urgentního příjmu ostravské Fakultní nemocnice,“ uvedl Humpl.

O rok mladší muž byl po havárii při vědomí, jeho poranění v oblasti páteře a břicha se jevila jako život ohrožující. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče a přípravě k transportu byl rovněž přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ doplnil k tragické nehodě mluvčí záchranné služby.

Zasahující hasiči na místě pomáhali, dle informací krajské redakce serveru #zpravyextra.cz s ošetřením a transportem zraněných osob. Následně provedli také zajištění havarovaného vozidla proti úniku provozních kapalin a vzplanutí. Následně byl proveden odtah havarovaného vozidla.


ČTĚTE TAKÉ: Smrtelná nehoda motocyklisty na Novojičínsku. Sedmadvacetiletého muže se, již nepodařilo záchranářům oživit
V úterý 31. července, několik minut po 18.30 hodině vyjížděli novojičínští záchranáři do Frenštátu pod Radhoštěm, kde došlo k těžké dopravní nehodě řidiče motocyklu, který sjel ve vysoké rychlosti ze silnice a následně narazit do betonového mostku. Na místo nehody krajští záchranáři vyslali pozemní posádku a také vrtulník ostravské letecké záchranky. 

Okolnosti této tragické nehody vyšetřují policisté. Doprava byla po dobu zásahu záchranných složek a vyšetřování v místě nehody omezena.

-jb, (red.)

Komentáře