Sdílejte
Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen při požáru novostavby v Záchlumí na Orlickoústecku! Foto: HZS Pardubického kraje / @twitter.com

Orlickoústecko – Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen u požáru rodinného domu v Záchlumí v pátek, 2. března. Hasičům byl poplach II. stupně vyhlášen v 9.32 hodin. Na místě zasahovalo celkem 10 jednotek hasičů. Pla­meny zasáhly novostavbu s přístřeškem. Informovali o tom krajští hasiči Pardubického kraje na sociální síti Twitter.com.

Hasiči likvidovali požár novostavby rodinného domu, kdy plameny zasáhly střechu, půdu, osobní automobil zaparkovaný před přístřeškem i samotný přístřešek.

Na místo byla přivolána i zdravotnická záchranná služba, která musela ošetřit majitele nemovitosti, pro odřeniny a popáleniny.

Velitel zásahu povolal na místo protiplynový automobil s dostatečnou zásobou dýchací techniky. Hasiči při likvidaci požáru museli používat dýchací přístroje.

Hasičům v místě požáru komplikoval hašení mráz, který se pohyboval kolem –8 st. Celsia.

Odtékající voda tvořila ledovku v místě zásahu a hasiči se museli pohybovat s velkou opatrností. Další komplikací při požáru byla uložená tlaková propan butanová lahev, kterou hasiči vynesli z objektu a ochlazovali až do chvíle, kdy nehrozilo žádné nebezpečí.

Požár hasiči zcela zlikvidovali v 11.14 hodin a následně museli ještě rozebrat ohořelé části střešní konstrukce.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,4 milionu korun (jeden milion korun na rodinném domu, 300 tisíc korun na automobilu a 100 tisíc korun na vybavení domu). Požár s největší pravděpodobností způsobil vysypaný žhavý popel do plastové popelnice,“ doplnili k dnešní události krajští hasiči.


TÉMA DNE: Kvůli vraždě slovenského novináře chystá Evropský parlament kontrolní misi


sim., (red.)

Komentáře